Consell de Govern: Aprovada la subvenció per al segellament i regeneració ambiental de l'abocador de Son Barbassa

   
    El Consell de Govern ha donat avui el vist-i-plau a la concessió d'una subvenció d'1,9 milions d'euros per a l'adequació, segellament i regeneració ambiental de l'abocador de Son Barbassa, de Capdepera. La major part d'aquesta subvenció anirà a càrrec dels Fons FEDER que gestiona la Direcció General de Fons Europeus de la conselleria de Comerç, Indústria i Energia.
   L’abocador de Son Sarbassa es va clausurar amb la gestió centralitzada de residus a Son Reus. Amb el projecte d’adequació, segellament i recuperació ambiental de l’abocador es pretén aconseguir restaurar el medi físic de la zona i controlar les emissions de contaminants al medi. La situació geogràfica d’aquest espai, a 250 metres del límit de l’àrea protegida ANEI número 10 Muntanyes d’Artà i limítrof amb el llit del torrent d’en Sec que desemboca al torrent de Cala Mesquida es fa que l’actuació sobre aquesta zona degradada sigui prioritària. L’abocador de Son Barbassa, que ocupa un superfície de 45.000 metres quadrats, es va clausurar després de 20 anys d’activitat.

    El Fons FEDER és el Fons Europeu de Desenvolupament Regional, l'objectiu del qual és contribuir al desenvolupament econòmic de les regions europees i al seu creixement sostenible i respectuós amb l’entorn. El programa FEDER 2007-2013 per a les Illes Balears contempla, dins la prioritat 2 (Medi Ambient i prevenció de riscs) les actuacions relacionades amb el tractament d'enderrocs i abocadors.

   Acords del Consell de Govern (4 7 2008)
  Conselleria de Comerç, Indústria i Energia