inici

Cap Vermell

Cala Mesquida participa en el projecte europeu ACT4LITTER

El projecte europeu ACT4LITTER fa un mostreig de deixalles marines a la platja de cala Mesquida dins la Reserva Marina de Llevant

Divendres matí, dia 26, es va fer el primer mostreig de deixalles marines a la platja de cala Mesquida, a Capdepera, sent una de les platges de la Reserva Marina de Llevant de Mallorca, gestionada pel govern estatal i per la Comunitat Autònoma de les Illes Balears. Els tècnics han recorregut la platja recollint tots els residus que s’han trobat damunt l’arena: plàstics, metalls, taps d’ampolles, cordes, i en gran quantitat bastons de les orelles. Posteriorment els han classificat i pesat. Aquest mostreig es farà un cop a cada estació de l’any a la mateixa platja per poder comparar els tipus de residus segons l’estació. Un cop es sàpiga quins són els predominants a cada reserva marina es crearan les mesures correctores necessàries.El principal objectiu del projecte ACT4LITTER és ajudar a protegir la biodiversitat i els ecosistemes marins de les àrees marítimes protegides (AMP) del Mediterrani a partir de defensar-les dels residus marins.

El projecte es porta a terme per quatre socis repartits en diferents països del Mediterrani: SCP/RAC (Espanya), SSSUP (Itàlia), MedPAN (França), MIO-ECSDE (Grècia) així com amb altres 22 socis col·laboradors.

ACT4LITTER vol identificar els tipus de residus marins predominants a les AMP del mediterrani i així crear mesures correctores per a reduir-los. A més, s’elaboraran plans d’acció exclusius per a deu AMP. Les mesures es centraran en la prevenció dels residus per evitar així l’acumulació i poder reduir-los abans que es generin.

ACT4LITTER està cofinançat en un 85% pel programa INTERREG Med, del Fons Europeu de Desenvolupament Regional.
Foto del mes

CAP VERMELL INFORMA

Cap Vermell és membre 
fundador de l'Associació de 
Premsa Forana de Mallorca


Amb els nostres mitjans:Horaris C E Escolar