Dia 30 de desembre va tenir lloc a la plaça de l'Orient (més aviat al carrer Col·legi, per les obres de la plaça) una activitat molt interessant i emotiva. Els nins i nines i joves de "Som aquí gabellins" i alguns dels artistes col·laboradors pintaren obres conjuntament.  

L'experiència resultà molt interessant. A partir d'uns dibuixos o imatges els nins i nines van anar omplint espais, afegint traços i colors fins a donar una forma definitiva. Cada una en el seu estil, cada una amb aportacions diferents. 

Les diferents obres, ja acabades, tenien una cartolina en la que el públic va anar pujant, fent ofertes de compra. Independent dels doblers que es puguin treure (esperem que molts!) l'important va ser l'implicació dels nins i nines i dels artistes.

Tampoc no faltà la música que acompanyà i alegrà l'esdeveniment.  No cal dir que els organitzadors han fet una feinada, i encara la fan per a completar aquest projecte, que tindrà un altre dia fort dia 3 de gener amb el torneig de golf solidari i la gran subhasta de peces d'art,  al Nou Segle XII, donats per artistes locals i forans, que són molts i de gran qualitat.Com hem dit el "Gabellins Painting Day" ha estat un dia molt, molt especial. Enhorabona a tots els qui l'han fet possible, especialment a Som Aquí Capdepera i Creixem junts Mallorca.
 Important:
Us recordem que podeu anar a veure els quadres que es troben exposats als locals: La Fragua, Nou Segle 12, Wikiki i Tortuga on podreu visitar-los fins el dia de la subhasta (3 de gener a les 17 hores al Nou Segle XII)