Els doblers recaptats amb l’exposició ‘Postals d’una vida’ serviran per construir cases a la Índia amb la Fundació Vicente Ferrer


 

La família Flaquer Terrassa, la Fundació Vicente Ferrer i l'Ajuntament de Capdepera varen explicar ahir horabaixa al Centre Melis Cursach el projecte de construcció dels catorze habitatges unifamiliars a la Índia, dels quals, tres, són finançats pel fons Gabriel Flaquer Terrassa.

Cal recordar que durant els mesos d’agost i setembre, al Centre Melis va acollir l’exposició de fotografies del gabellí Gabriel Flaquer Terrasa «Postals d’una vida». Els doblers recaptats de la venta de les instantànies anava destinat a la Fundació Vicente Ferrer. La solidaritat dels veïnats de Capdepera per participar en el projecte va fer que es venguessin 61 fotografies de 70 exposades. Al mes de setembre, es van reunir les tres parts implicades i varen decidir destinar els doblers, un total de 10.210 euros a un projecte concret: la construcció d’habitatges.

Aquest import permet la construcció de tres cases per a tres dones i la seva família de la Índia, concretament del poble de Chinna Matlagondi, situat a l’àrea de B.K. Samudram, a la regió de B.K.Samudram.

La construcció dels tres habitatges se suma a un projecte major amb el qual se’n construiran 14 per a les persones de les comunitats més desafavorides que no disposen d’una casa amb les condicions d’higiene ni seguretat adequades, i per les quals, la possessió d’una casa sòlida és un requisit imprescindible per aconseguir la seva integració social.

Projecte

Els habitatges que es construeixen s’adeqüen a les costums i materials disponibles a la zona, així, la mida i la forma de la construcció queda en harmonia en l’entorn. Són cases senzilles de dues estàncies interiors: una sala cuina-rebost i una sala saló-habitació. A més, tenen bany i dutxa. La construcció de les cases dura 12 mesos des del seu inici.

L’import per a la construcció d’una casa és de 2.330€, dels quals la comunitat local aporta una part en concepte de terrenys i la Fundació una altra part en concepte de despeses administratives i de personal. La gran part del pressupost es destina al material i recursos humans per a la construcció.

Fons Gabriel Flaquer Terrassa

El fons fotogràfic de Gabriel Flaquer està constituït per més de 200.000 negatius que el mateix Flaquer va realitzar com a fotògraf aficionat al llarg de la seva vida. És un fons de gran importància per la seva riquesa iconogràfica, la qual cosa el converteix en un testimoni visual de gran valor per al coneixement de la història del municipi gabellí. Gabriel Flaquer Terrasa va néixer a Capdepera l’any 1937 i des de petit ja va tenir la curolla de la fotografia. Son pare li va regalar la seva primera càmera als anys 50 i, des de llavors, la curiositat i l’afany de plasmar el que veia esdevingueren una de les seves passions.