No ens hem equivocat en el tipus de turisme que volem?

 

Venir d’Artà pel camí de Na Maians és tot un plaer: permet contemplar la natura, i sentir la calma, que sol ser bastant habitual –tret d’alguns cans que es llencen a les barreres de les cases, amenaçant tot aquell qui hi passa–. Quan el camí s’apropa al restaurant on era es molí, allà on el camí s’ajunta amb la carretera, hom pot tornar a la realitat i fer-se moltes preguntes. Som racionals? Som humans, o n’hi ha que no ho són tot i assemblar-ho en l’aspecte físic? O, potser, hem de canviar el tipus de turisme i aprofundir en el turisme de fems?

 

A qui li pot agradar trobar-se una desfeta com la que mostren aquestes fotos, preses diumenge 12 de novembre? És la nova rebuda als turistes que venen d’Artà i de Son Servera, a peu, en bicicleta, en cotxe...? És un peatge per al turista de Capdepera i Cala Rajada, per tal que no marxi a visitar altres llocs? Quina idea deuen tenir de nosaltres els visitants civilitzats que es troben això en un paratge tan meravellós?

 

Evidentment, la distància al polígon, on es poden llençar els fems de manera gratuïta, és ridícula. Ens podem permetre donar aquesta imatge? Potser alguns individus sí s’ho poden permetre i tant els fa;  el municipi i el seu fonament econòmic, segurament no.