S’inicia el procés participatiu per una possible ampliació del Parc Natural de Llevant


 

El batle de Capdepera, Rafel Fernández, i el regidor de Medi Ambient, Víctor Martínez, s’han reunit aquest matí amb el conseller de Medi Ambient, Vicenç Vidal, i el director general d’Espais Naturals i Biodiversitat, Miquel Mir, i el batle d’Artà i la regidora de Medi Ambient artanenca, per parlar de la possible ampliació del Parc Natural de Llevant.

La reunió ha tengut lloc a les oficines del parc i ha servit per donar el sus a l’inici del procés participatiu, tal i com va aprovar el ple de l’ajuntament gabellí.  El batle de Capdepera comenta que en aquest procés hi han de col·laborar «totes les parts afectades per una possible ampliació: propietaris, associacions i particulars que en facin ús de les zones a protegir». Després d’aquest procés i d’aconseguir el consens amb la ciutadania, l’ajuntament es plantejaria presentar al ple la moció per demanar l’ampliació del Parc Natural de Llevant.

A les passades reunions que han tingut lloc a Capdepera s’ha parlat únicament de les zones de cala Agulla i cala Mesquida, com a dues zones ja protegides (ANEI, LIC i ZEPA), per tal d’augmentar el seu estat de protecció i conservació.