Entre els vius i els morts



En els últims anys, la celebració de la festa de Tots Sants ens acull amb dies assolellats, amb jornades primaverals d’aquelles que conviden a la passejada. I enguany no ha estat una excepció. Això, una vegada més, ha permès que el cementeri lluís magnífic, amb l’ornamentació floral pròpia d’aquesta festa sumant-se a una climatologia força amable. El temps de què hem gaudit aquest 1 de novembre ens ha permès transitar relaxadament pel recinte mortuori.
 
Com feim cada any, hem anat al cementeri a primera hora, quan els més matiners comencen a endreçar tombes i panteons. Una hora, cap a les 8, on la pau del recinte és gairebé absoluta i en què a penes s’escolten passes que rompin un silenci transparent com la jornada. A  més, s’ha de dir que el cementeri, a aquesta hora, ja presenta el seu millor aspecte, tota vegada que la majoria de gent té el costum de deixar tombes i nínxols perfectament arranjats la jornada precedent.
 
Aquí vos deixam auna petita mostra de l'ornamentació floral que es pot veure encara al nostre cementeri, amb motiu de la festa de Tots Sant, minsa representació de la gran mostra de bon gust que presidí tombres i nínxols.