inici

Cap Vermell

Capdepera, a favor de la reforma de la Constitució i del dret a decidir

Acord unànime en un ple al qual no s'ha presentat cap regidor del PP

Una moció de MÉS, "en defensa de la democràcia i del dret a decidir", tractada en el ple urgent d'aquest dimecres a l'Ajuntament de Capdepera, ha donat pas a una declaració unànime de tot els partits presents, llevat del PP, que no ha assistit a la reunió. A la moció final aprovada, i que parteix d'una proposta alternativa presentada pel grup de govern (PSOE), el Consistori gabellí es posiciona a favor d'una reforma de la Constitució per anar cap a un estat federal i del dret a decidir per tal que a curt termini es permeti un referèndum pactat amb Catalunya.

L'acord estableix quatre punts. En el primer es manifesta que qualsevol procés de referèndum s'ha fer respectant l'ordenament jurídic que atorgui les màximes garanties democràtiques a la ciutadania. En el segon punt, s'insta a superar la disjuntiva actual "entre immobilisme i independència" i obrir un "diàleg transaccional" per propiciar un referèndum pactat amb Catalunya.

En el punt tercer de l'acord, "s'insta totes les forces polítiques a iniciar els treballs d'estudi de la reforma constitucional per a la transformació d'Espanya en un estat plenament federal, des del consens, el diàleg i la pluralitat". I ja com a quart punt, s'acorda remetre la moció municipal al Parlament i govern espanyols i a la Generalitat i al Parlament de Catalunya.

Al final, PSOE (6), MÉS (3), Guanyem (1) i Es Grup (1) han aprovat el nou redactat, que atén de manera general la visió del Consistori respecte de la situació política que es viu actualment arreu de l'Estat, tot i que cal remarcar que el PP (4) no ha deixat sentir la seva veu dins un consistori integrat per 17 regidors.
Alguns regidors havien manifestat que no assistirien al Ple per motius laborals.Foto del mes

CAP VERMELL INFORMA

Cap Vermell és membre 
fundador de l'Associació de 
Premsa Forana de Mallorca


Amb els nostres mitjans:


Tercer sector:
“L’acció social en marxa”

Horaris C E Escolar