Localitzat a l'escullera del moll del port

 

 La Guàrdia Civil a través del Grup Especial d'Activitats Subaquàtiques (GEAS), que durant l'època estival reforcen les tasques de vigilància a la Reserva Marina de Llevant, a Cala Rajada, van localitzar un pescador submarí a l'escullera del moll del port d'aquesta localitat.

El pescador furtiu es trobava pescant en aigües exteriors de la Reserva Marina, on està la pesca submarina expressament prohibida per la normativa que regula els usos permesos en les aigües de la Reserva Marina d'interès pesquer de Llevant.

Aquesta persona, en ser sorpresa pels components del GEAS, va abandonar el fusell de pesca al fons, sobre una extensa praderia de posidònia, per tal d'ocultar-lo i evitar ser sancionat. En ser requerit pels GEAS perquè tragués el fusell de l'aigua, el pescador es va submergir per a localitzar-lo i, en lloc de lliurar-lo, el va ocultar de nou, aquesta vegada entre els blocs de pedra de l'escullera.

Els GEAS van realitzar una immersió i van localitzar el fusell de pesca ocult entre els buits de roques. El seu propietari va ser denunciat per practicar la pesca submarina a una reserva que gaudeix d'especial protecció, així com per portar un fusell de pesca submarina sense tenir la llicència, i per incomplir la normativa que regula la pesca esportiva a les aigües de Balears.