Aquestes obres de reparació i de protecció del dic
                                            han suposat una despesa d'1.543.314 euros



El conseller de Territori, Energia i Mobilitat, Marc Pons, ha volgut conèixer, aquest mateix dijous, l'estat de les obres que s'han dut a terme en el  moll de Cala Rajada, arran dels mals que hi va causar el temporal de llevant del passat mes de gener. Hi ha arribat acompanyat del batle de Capdepera, Rafel Fernàndez, el director general de Ports i Aeroports, Xavier Ramis, i el gerent de l’empresa Ports Illes Balears, Pere Puigdengoles.

Ara, aquestes obres assumides com una actuació urgent, estan finalitzant. Les tasques han estat de dos tipus: d'una banda, la reparació dels danys, començant pel gran esvoranc que es produí en el mur, tant en la part submergida com en la que es troba fora de l'aigua, així com les dependències afectades; d'altra banda, s'ha procedit a protegir el dic, en la part més afectada i de major risc, mitjançant un talús format pel nucli, el filtre d’escullera de 500 a 1000 quilos, un mantell d’escullera de cinc tones i una capa exterior de blocs de 18 tones.

Aquestes obres de reparació i de protecció del dic han suposat una despesa d'1.543.314 euros.

 



El conseller es va queixar de la manca de manteniment d'aquesta infraestructura en els anys passats, cosa que ha desembocat en un greu deteriorament i, finalment, en els danys que va patir el passat gener. Ara, en el port de Cala Rajada hi ha prevista una inversió de 6'5 milions d'euros que contempla, entre d'altres actuacions, la redistribució de les diferents edificacions que hi ha per tal de donar solució als problemes d’usos i organitzar de forma eficient els espais portuaris, així com dur a terme la rehabilitació i la reestructuració de les edificacions.