Un riu groc de somriures cercavilejaren Cala Rajada a ritme de Els que ningú vol



Diumenge, 2 de juliol, era un dia molt especial per a molta gent. Perquè s'inaugurava el mural SOM-RIU a Capdepera. A l'aparcament del  Centre Cap Vermell. Ho han aconseguit un altre any, han donat visibilitat a aquella gent que normalment no en té. Han fet una obra d'art, una gran obra d'art urbà. Han situat a Capdepera al nivell artístic de les grans capitals europees. Era normal que alumnes, pares i educadors volguessin expresar la seva alegria pels carrers. Fer-ho saber a tothom, proclamar-ho als quatre o vuit vents.



I així començà un cercaviles musical. Ple de somriures que es transmetien a tota la gent que passava mentre el riu s'anava fent gran, cada vegada s'hi sumava més gent. 



I Els que ningú vol, des del remolc sonaven les millors i més animades cançons. 








I sense temer-se'n ni adonar-se de la calor que feia, arribaren al mural on d'altra gent esperava l'arribada.



Música, camisetes, salutacions que no te'ls acabes, un i altre en un gran ambient de festa. De vegades basta poc per fer una gran festa. Tothom admirava el mural. No se l'acabaven de creure. Preciós, no el següent....I un altre somriure. Que no falti!



Alguns ens digueren que quedarem curts quan parlàrem de 100m2. Així ens agrada, que ens llegeixin i que els hi quedin les dades. El cert és que nosaltres escrivírem més de 100m2. I cert és que gairebé arriba als 200m2



És immens i sobretot és bell. I és bell perquè és una obra col·lectiva on hi ha participat molta gent que hi ha posat tot allò que sap fer i una miqueta més. I aquesta ha estat la gran força que ja tingut en Sath per acabar-la.


Tothom a lloc, va començar l’acte oficial amb la presència del Director General de Dependència, Juan Manuel Rosa; el batle de Capdepera, Rafel Fernández; els regidors del consistori; el president d’Aproscom Fundació, Pedro Sunyer; la directora del CEIP Joan Mesquida, Marga Platel; i l’artista urbà Sath. 



Tots ressenyaren la importància de treballar per a l'inclusió social. I, com be va dir el el president d’Aproscom Fundació, Pedro Sunyer, tots som discapacitats en alguna cosa.


 Na Caterina Infante, rostre del projecte Som-Riu, estava emocionada davant la resposta del públic al mural i ens signà l'autògraf que ens prometé a l'entrevista. Que si no l'heu llegida, no la vos podeu perdre.


Després dels parlament d’inauguració, tots els assistents gaudiren d’un refrigeri. 



Les mateixes fotos traspúen el bon ambient regnant.



Sandro, l'artista estava molt content. En breus dies vos oferirem una entrevista amb l'autor del mural.



I una festa no és festa sense el photocall. Ferem moltes fotos de les que destacam aquestes.


Regidors 


Família Infante.


Sandro, Caterina i Marga


Els que ningú vol per davant i per darrera.


Marga, Sandro i Inés


Inés, Pere i Marga


Caterina amb  Xisca, que va ser l'alumna protagonista del mural Son Servera SOM-RIU 

El projecte Som-Riu és una iniciativa d'Aproscom Fundació i vol donar visibilitat a les persones amb diversitat funcional. El mural és la cara de la gabellina Caterina Infante amb un somriure a la cara i el número dos a les mans, ja que enguany és el segon any del projecte. El primer Som-Riu es va fer a Son Servera l'any passat. 

Enhorabona a tots els qui l'he fet possible. 



I quan passeu prop d'aquest mural, no ho dubteu, heu de somriure. Aquesta és la força del mural!