Dijous, 23 de juny, va tenir lloc una reunió a l'Ajuntament de Capdepera per parlar de la possibilitat d’ampliació del Parc Natural de Llevant en el municipi de Capdepera.


 

Així el el Director general d’Espais Naturals del Govern de les Illes Balears, Miquel Mir, va venir a Capdepera a instàncies de MÉS per Capdepera per reunir-se amb el batle de l’Ajuntament de Capdepera, Rafel Fernández; el regidor de Medi Ambient, Víctor Martínez; els dos regidors de Més per Capdepera,  Pere Fuster i Maria Orts  i el Director General de Pesca, Joan Mercant. La finalitat d’aquesta reunió era resoldre dubtes sobre una possible futura ampliació del Parc Natural de Llevant i l’entrada de Capdepera dins el Parc. 

La reunió, de caràcter informal va ser valorada com a molt positiva per tots els assistents i obre la possibilitat d’arribar a un màxim consens de forces polítiques i socials del municipi per l’ampliació del parc, que tindria com a objectiu prioritari la protecció de l’important sistema dunar de Cala Agulla i Cala Mesquida.
 

Recordarem que Més per Capdepera obrí el debat de la possible ampliació el passat mes de febrer, convocant una taula rodona amb el director general d’Espais Naturals,  batle de Capdepera i el GOB. Reunió que comptà amb una bona presència de gent, entre d’ells alguns propietaris de terrenys que se podrien veure afectats per l’ampliació.

( http://www.capvermell.org/index.php/actualitat/placa-del-sitjar/20003-obert-el-debat-sobre-la-possible-ampliacio-del-parc-natural-de-llevant)
 

Acabada la reunió a l’Ajuntament de Capdepera, els reunits anaren a la platja de Cala Agulla, sumant-se al grup Paulí Faba (regidor del PP) i el concessionari de les platges, per a visitar el sistema dunar de Cala Agulla i Cala Mesquida. Les dues zones són Xarxa Natura 2000 pel sistema dunar que tenen; concretament són LIC i ZEPA.

Tots coincidiren en la necessitat d’arribar al màxim consens possible entre tots els partits, per a poder a dur endavant la proposta amb garanties.

Que els sistemes dunars de cala Agulla i cala Mesquida formessin part del Parc Natural de Llevant suposaria major recursos i major protecció per les dues zones. Zones, d’altra banda ja subjectes a regulació d’activitats i usos per pertànyer a la xarxa Natura 2000.