Aquest mes de juny  els alumnes de 4t curs de s’Alzinar van participar de dues activitats de sensibilització al voltant del Medi Ambient, ofertes per l’Ajuntament de Capdepera.



Primer van tenir una xerrada informativa al voltant de les platges, tant per valorar la seva importància com per recordar totes les conductes adequades. A més de escoltar els consells del tècnic de platges,  van treballar per grups  identificant accions humanes positives i negatives .

Cada nin va rebre fulletons informatius amb informació del sistema dunar de Cala Agulla, la guia de bones pràctiques ( què pot fer i què no a les platges) i un model de cendrer ecològic per a dur als pares.



A la segona activitat, els alumnes van fer de joves investigadors. Van participar de la campanya informativa del moscard tigre a les escoles. Dos tècnics, de l’empresa que fa el seguiment de l’extensió d’aquesta molesta espècie invasora en Capdepera,  els va ensenyar a identificar-los, van comentar algunes característiques biològiques del moscard (insistint en la fase reproductora) i algunes anècdotes que afecten a la seva expansió.

Hi hagué una part pràctica amb l’observació d’exemplars amb lupes electròniques i la “captura” de larves amb pipetes i l’obtenció de mostres. Cada nin i nina se va dur un lot amb els materials necessaris per a obtenir mostres d’aigua embassada, que han de dur al centre i omplir una fitxa indicant la localització de les mostres.

Una activitat molt interessant i engrescadora, molt ben desenvolupada pels ponents.