Una fuita de gas propà a un edifici proper ha estat la causa



Avui, 26 d’abril, la normalitat del col·legi s’Auba de Cala Rajada, s’ha vist trasbalsada per la fuita de gas propà a un edifici proper al centre. Al voltant de l’hora de l’esplai, alumnes i professors han  evacuat les instal·lacions del centre ja que hi ha hagut l’avís de perill per l’incident.

 

Amb prou celeritat s’han presentat els bombers, la guàrdia civil, la policia local, protecció civil i el SAMU, controlant la situació.
 

S’han tallat al transit part del carrer Llegítimes i avinguda Floreal.  Pel que sabem no s’han produït danys personal, per bé que s’ha hagut nerviosisme i incertesa en els primers moments.
 

Els nins i mestres s’han ubicat a la zona dels patis de darrere l’edifici escolar, i una vegada que han  pogut sortir a l’exterior del recinte escolar per una porta lateral ( al voltant de les 14 hores) han pogut ser recollits pels pares.
 

Afortunadament tot ha quedat en un ensurt.




Nota de premsa de l'Ajuntament de Capdepera:

Les alumnes del CEIP S’Auba de Cala Rajada no presentaven símptomes per inhalació de gas 

L’Ajuntament de Capdepera vol informar que segons les dades del Centre de Salud de Cala Rajada «cap alumne del CEIP S’Auba de Cala Rajada va presentar símptomes per inhalació de gas». Cinc nines del col·legi se sentiren malament i varen ser ateses pel metge del Centre de Salut, qui va confirmar que la causa del malestar «no era una intoxicació» . 

Cal recordar que ahir al matí, damunt les 11:40h, es va donar l’alarma d’una possible fuita de gas a un edifici plurifamiliar de Cala Rajada, concretament al carrer Llegítimes, molt a prop del col·legi S’Auba. 

Els bombers, la Policia Local, la Guàrdia Civil i Protecció Civil es desplaçaren fins al lloc dels fets i una vegada comprovada la fuita, desallotjaren l’edifici, i pel que fa al centre educatiu, aconsellaren a la direcció que tots els alumnes sortissin al pati de darrera per dos motius: és una zona ventilada i d’aquesta manera l’edifici escolar quedava enmig de la fuita de gas i dels nins.

La direcció del centre va actuar sempre seguint les mesures ordenades per les Forces de Seguretat i els alumnes romangueren al pati fins que els pares els varen recollir. El regidor d’Educació, Pere Terrassa, es va desplaçar fins al lloc del fets i va estar en contacte continu amb la Direcció Insular d’Emergències.

Des de l’Ajuntament de Capdepera es vol agrair als Bombers, Policia Local, Protecció Civil, Guàrdia Civil, Direcció i professorat del centre educatiu la seva intervenció.