Capdepera s’inclina pel turisme esportiu, amb devuit rutes de mountain bike


 

L’Ajuntament de Capdepera ha presentat a l’ITB de Berlín les rutes cicloturístiques de mountain bike. Un total de devuit rutes d’MTB que transcorren per boscos, platges, muntanyes, parcs naturals, pobles i camins rurals i que combinen història, arquitectura, cultura i naturalesa.

Fa uns anys que Capdepera aposta per diversificar els segments turístics oferint diferents activitats i espais d’oci. En aquests moments es treballa per consolidar el turisme esportiu aprofitant el conjunt d’instal·lacions esportives que hi ha al municipi, tant públiques com privades, a més del clima i l’entorn que té..

S’han creat rutes de diferents nivells, des del més baix per poder realitzar en família, com la ruta de Sa Font de sa Cala, fins a dificultats molt elevades per a bikers experimentats, com la ruta de S’Esquena Llarga; i també de diferents distàncies. La més curta durà 14km i transcorre per Cala Rajada. La més llarga arriba a Manacor per la Via Verda (79km).

Capdepera ha volgut unir els municipis veïnats en les seves rutes cicloturístiques i moltes d’elles passen per camins d’Artà i Son Servera (Punta de n’Amer). També hi transcorren pel Parc Natural de Llevant i la Via Verda, entorns propers al municipi molt adequats per a MTB.

Les rutes cicloturístiques se sumen als 150 kilòmetres de rutes senderistes que el consistori va presentar l’any passat i que que han tengut molt bona acollida durant aquest any, tant en el turisme estranger com en el nacional.

Altres projectes

Al fulletó d’MTB s’hi han d’afegir altres projectes els quals augmenten l’atracció del municipi gabellí.

En primer lloc, s’ha presentat un audiovisual del carril bici que unirà Capdepera amb la resta de nuclis urbans, aquest projecte s’està redactant i es preveu que al 2018 es comenci a executar la primera fase (des del coll del Vidrier, a la carretera de Son Servera a Capdepera, fins a cala Lliteres).

En segon lloc, Capdepera Vila consisteix en crear un eix turístic d’interior amb la construcció d’hotels d’interior i el consegüent augment de negocis, per revaloritzar el poble de Capdepera econòmicament.
 

En tercer lloc el conjunt d’instal·lacions esportives de Capdepera com a oferta turística addicional, ja que s’ofereixen esports molt diversos, com surf, busseig, natació, equitació, tennis, pàdel, golf...

En darrer lloc, s’ha presentat un fulletó sota el títol Capdepera Vila que mostra un recorregut per identificar les cases senyorials del nucli antic.

Fins a Berlín s’hi han desplaçat el batle de Capdepera, Rafel Fernández; la regidora de Turisme, Mónica Viejo; el regidor d’Esports, Pere Terrassa; acompanyats del president de l’Associació Hotelera de Capdepera, Joan Ferrer.

 
Clicau per a veure el PDF del fulletó de les rutes: