la Unitat Bàsica de Salut Cala Rajada ha d’atendre un total de 6.422 targetes sanitàries en un espai insuficient i amb defectes de caràcter estructural.


La presidenta del Govern, Francina Armengol, ha presentat el nou Pla d’infraestructures d’atenció primària que el Servei de Salut ha posat en marxa i que preveu actuacions de reforma o construcció a tretze centres de salut i deu unitats bàsiques de salut. Aquesta iniciativa respon a la necessitat de millorar i renovar les instal·lacions sanitàries i forma part del pla de mesures que la Conselleria de Salut està aplicant per dotar la comunitat d’una atenció primària més accessible i resolutiva.

Quan a la Unitat Bàsica de Salut Cala Rajada, que depèn del Centre de Satut de Capdepera, ha d’atendre un total de 6.422 targetes sanitàries en un espai insuficient i amb defectes de caràcter estructural, la qual cosa fa necessàries una ampliació i una remodelació:
L’Ajuntament cedeix una part de l’edifici sense ús de la planta baixa, que es reformarà íntegrament. També s’hi faran millores en els acabats i en la climatització de la planta primera. Actualment està en procés de contractació amb un pressupost de 233.717 €.

Armengol ha destacat l’aposta de l’executiu per l’atenció primària, que és “l’àmbit des del qual s’ofereixen multitud de serveis sanitaris a la ciutadania, amb l’obertura dels centres els horabaixes, la inversió en tecnologia, la contractació de professionals i la millora de les seves infraestructures” després d’anys en què “s’han patit retallades”.