Aquesta proposta s’ha contemplat a partir d’una queixa de la Policia Local 



 

L’Ajuntament de Capdepera i els Sindicats han aprovat a la mesa sindical d’avui al matí un Reglament de productivitat que regula diversos conceptes de productivitat de tot el personal del consistori.

Aquesta proposta s’ha contemplat a partir d’una queixa de la Policia Local de Capdepera, la qual demana, entre altres coses, el cobrament de la carrera professional, tal i com ha passat a altres municipis de Mallorca. Des del servei jurídic de l’Ajuntament de Capdepera no s’ha accedit a aquesta petició perquè no està regulat per la Comunitat Autònoma.

Així i tot, per trobar una solució que beneficiï a tot el personal del consistori, el batle, Rafel Fernández, ha acordat amb els Sindicats la creació d’un Reglament de productivitat en el qual es regularan diversos conceptes: lideratge; absentisme; càrrega de treball impròpia; iniciativa i aportacions; qualificació acadèmica addicional; seguretat en les condicions de treball; activitat extraordinària; qualitat dels treballs; flexibilitat en la interpretació de les funcions pròpies; transparència, organització i reducció de temps i costos; i carrera professional. Es preveu que el reglament passi pel ple de febrer, el proper dijous dia 2.

Amb aquest reglament Capdepera és el primer municipi on quedaran regulats els conceptes de productivitat i no estaran subjectes al batle de torn.

Antecedents.

La Policia Local de Capdepera va remetre un escrit de queixa "signat per la totalitat de la plantilla" a la web Crónica Balear. En l'escrit "sol·licitaven que se'ls retornessin les retribucions que van ser retirades a causa de la crisi econòmica al·legant que ja ha passat i que l'Ajuntament no considera oportú tornar dites retribucions". 

La noticia indicava que "L'origen del conflicte ve donat per la negativa del batle Rafel Fernández a negociar retribucions que rebien els agents amb anterioritat a l'inici de la passada crisi”. També demanaven que s’estableixi un calendari de negociacions per a la aprovació de la carrera professional i criticaven l’ús del Decret de Batlia per nombrar els serveis extraordinaris per cobrir festes i esdeveniments previsibles.               

A partir d’aquest conflicte se convocà la mesa sindical que arribà a un acord per crear un Reglament de productivitat.