A casa nostra, la celebració religiosa per excel·lència, en aquestes dates, són les Matines, que inclouen a més el cant de la Sibil·la, tan revalorada en els últims temps. La commemoració del naixement de Jesús constitueix una fita cabdal en el calendari de les esglésies cristianes, i les nostres parròquies no en són l'excepció.

De manera que, un any més, tant Capdepera com Cala Rajada s'oferiren als fidels les respectives i tradicionals celebracions, segons la tradició i, diguem-ho, amb una gran assistència de feligresos. A Cala Rajada, l'endemà, l'església evangelista celebra també el Nadal i posa a l'altar un bell arbre.



Les Matines foren celebrades pels preveres Pere Orpí i Antoni Amorós, respectivament i comptaren amb la participació de la Coral Gabellina i de la Coraleta Verge del Carme, a un i altre temple. A Capdepera, cantà la Sibil·la una veu habitual en aquest paper, Caterina Barceló, amb el domini i la seguretat que donen els anys. El cant de l'Àngel va anar a càrrec d'una altra habitual, tot i la seva joventut: Elionor Martí. A Cala Rajada, la Sibil·la la cantà Maria del Mar Font, 43 anys després que ho fes sa mare, com si el temps no hagués passat. En aquest temple, el cant de l'Àngel l'assumí Miquel Àngel, amb un estol de pastorets.

Enguany, a cap de les dues parròquies no es va pronunciar el Sermó de la Calenda, una peça que en els últims anys semblava haver arrelat.

Aquestes són algunes imatges de la celebració de Cala Rajada (en tenir les de Capdepera les afegirem):