Tallers de contar històries i de genètica a les biblioteques de Capdepera

 

Durant el mes de novembre, les biblioteques de Capdepera segueixen oferint una variada oferta d’activitats per a nins i nines de diverses edats.  Entre aquestes activitats podem destacar l’oferta dia  8 de novembre  a la biblioteca de Capdepera, amb el atractiu títol de RUSCA: la fam de comptar històries, a càrrec d’Arena Petit. L’activitat, molt participativa, va treballar l’àmbit de la creació amb una sèrie de jocs i  una efectiva coordinació dels nins  i nines participants.
 





Una altra activitat que va tenir molta acceptació, aquesta dirigida a nins i nines més grans, va ser al voltant de l’ADN. Se va dur a terme durant dos dies (dia 10 i 11 de novembre) i va tenir tres nivells. El primer dia van fer dos tallers pràctics per donar a entendre què és i la importància de l’ADN ( van fer una seqüència amb gominoles, i va extreure l’ADN de maduixes).




 

El segon dia van simular un assassinat a la biblioteca i van haver de descobrir la identitat de l’assassí mitjançant l’anàlisi d’unes proves que trobaren en el lloc dels fets. Aquí teniu com ho va viure una nina participant que ha volgut compartir la seva experiència:

Hola, jo vaig ser una de les que vaig anar a la biblioteca de Cala Rajada per a fer, en dos dies, un curset de l’ADN amb altres nins que van participar.

Jo m’ho vaig passar molt bé. Primer ens vàrem presentar i després van xerrar de l’ADN: que estava dins de les cèl·lules  i que les cèl·lules són minúscules, minúscules. També ens varen explicar que tothom té un ADN diferent, que a tot allò que toquem deixem  un rastre , que tenim milions i milions de cadenes de l’ADN i tot el nostre cos esta format per ADN.

Després amb una maduixa vàrem fer una pràctica per extreure l’ADN. Ho vàrem fer amb una bossa, uns guants, un líquid i un alcohol especials.  Se van arribar a formar uns fils, això era l’ADN de la maduixa.

El segon dia vam fer una simulació. El dijous per la nit van matar al senyor Montes, el bibliotecari, que estava acabant de fer l’inventari. Una senyora que es deia Gregoria Eliu el va matar amb un llibre, per què no va deixar que l’agafès i li va tirar damunt. Hi van haver tres testimonis i amb les proves que vam trobar i una màquina especial que es diu electrofosis ( i la nostra intel·ligència) vàrem descobrir el culpable.”