Dia 5 hi hagué un alt risc d'incendi pel vent  



Coincidint amb una dia de molt de vent, dia 5 d'agost, se declararen una sèrie d'incendis a Mallorca, concretament 6 focs a les localitats de Son Servera, Petra, Manacor, Palma i Capdepera. 

En l'extinció han participat mitjans terrestres i aeris, que ha tingut en contra el fort vent que va bufar gairebé durant tot el dia.

 
De matí s'inicià un foc a Capdepera, que va ser extingit sense que se propagués, no passant del nivell 0.



A la zona del Coll dels Vidriers prop de la sortida del túnel, en direcció a Son Servera, a una zona boscosa s’inicià un altre incendi devers les 17,45 hores. En l’extinció van participar mitjans terrestres, entre d’ells protecció Civil de Capdepera, i un helicòpter. A les 19 hores, el foc se donava per controlat, i a les 20:50 hores se declarà apagat. L’incendi tingué nivell zero i cremà 0,23 Ha de pinar. 

 

Una altre incendi se produí a Petra, prop del municipi d’Artà, i per ara ha afectat 43 hectàrees, es troba controlat i arribà al nivell 1 de risc.
 

Cal recordar que a les Illes Balears han registrat 69 incendis forestals, una xifra sis vegades menys que l’any passat. En total, s’havien cremat 62,4 hectàrees de superfície, és a dir, un 2,3% menys que el 2015.  

 

Les negligències i els accidents són les principals causes dels incendis forestals, ja que han suposat un 43% del total. Per tant és important anar alerta i evitar situacions de risc, especialment quan estam a nivell alt de risc d’incendis.



Fotografies: Ibanat, Proteccio Civil i Cap Vermell