Informació de les parròquies sobre el mercat medieval


Les parròquies de Capdepera i Cala Rajada vàrem tenir una paradeta oberta al mercat medieval on venguérem bunyols i altres pastes aportades per molts de fidels. L’operació va ser tot un èxit i recaptàrem 3.061,50 € ja descomptades les despeses. Volem donar les gràcies molt sincerament a totes les persones que compràreu a la paradeta, a les persones que féreu hores i més hores de servei tant preparant com venent, als fidels que aportaren una quantitat tan gran de pastes, i a na Mª. Francisca, filla de’n Miquel i na Bel que va suportar dins caseva tantes molèsties.

Enguany, els diners es distribuiran a parts iguals a les dues parròquies. 1.530,75 € a cada una.

A part del compte de Càritas, les parròquies distingeixen comptes ordinaris i comptes especials. Els comptes ordinaris tenen com a ingressos els donatius de la gent que els ha donat en l’activitat normal de la parròquia sense demanar que s’apliquin a una finalitat determinada. Amb ells es paga la corrent, la neteja, les petites reparacions, materials pastorals i litúrgics, un 20 % al fons de retribució del clergat, etc.

En canvi els comptes especials són quantitats que es demanen a la gent per reparacions majors, obres i millores a les esglésies. Els diners del mercat medieval van a comptes especials.
Capdepera hi tenia ja 1.765,09 €. Amb els del mercat seran 3.295,84. Sols tenim en perspectiva un projecte: la restauració de la vidriera artística de la rectoria. Sense cap dubte té un cost molt inferior a aquesta xifra. Però no ho feim, de moment, perquè hi ha un problema de tresoreria degut a un dèficit important en els comptes ordinaris de la parròquia. Vol dir que els diners, temporalment taparan un altre forat, però no es perdran, es dedicaran, en el futur, al projecte esmentat i a altres millores.

Cala Rajada ja tenia a comptes especials 5.841,09 €. Amb els del mercat medieval seran 7.371,84 €. Amb aquests diners s’ha de pagar, amb la col.laboració de la comunitat evangèlica alemanya, la reparació ja realitzada de l’òrgue (uns 800 €), la reparació dels rellotges (en part realitzada), la reparació de les persianes de l’Església i la rectoria (s’espera que estiguin posades les vidrieres de’n Gustavo), la pintura de part de les capelles laterals i l’acabat amb pedra vermella dels baixos de la capella del batisme.