Berta Juanias, guanyadora del primer premi Ploma de Ferro 2016


 

Berta Juanias i Espriu, de Corbera de Llobregat, ha estat la guanyadora del primer premi del concurs de narrativa breu en català Ploma de Ferro, en la seva vint-i-quatrena edició, organitzat per l’Ajuntament de Capdepera, amb l’obra “Alícia al país de les promeses”.

El segon premi ha estat ex-aequo per a Òscar López, d’Albalat de la Ribera, amb l’obra “Les entranyes del poema”, i Javier del Álamo, d’Algaida, amb l’obra “Darrera aturada”.

A l’edició d’enguany de la categoria adulta s'hi han presentat 24 narracions (13 de Catalunya, 2 del País Valencià i 8 de les Illes Balears), una xifra inferior respecte d’anys anteriors, en què es fregà la quarantena d’obres participants. El jurat ha estat format per Salvador S. Sánchez, Iván Martín i Joana Abrines.

Els premis s'havien lliurar el dissabte horabaixa a la plaça de l’Orient, enmig de la fira de Sant Jordi, entre les parades de novetats literàries, llibres de segona mà i animació per a tots els participants, però l'amenaça de pluja aconsellà canviar d'ubicació i passar al Teratre de Capdepera.
 

El mateix dia també es presentà el recull Premis Ploma de Ferro 2011-2015, que inclou els relats d'Eva Rumí Guimó, Xavier Moyà Sánchez, Caterina Aguiló Torres, Esther Blanco Ribot, Miquel Pasqual Garcies, Albert Pijoan i Hereu, Montserrat Espallargas Barceló, Xavier Vidal i Alemany, Julià Picornell Munar, Roger Muntés i Zabala i Pau Estrany Planas.



Com dèiem, els premis de narrativa en català Ploma de Ferro han assolit la XXIV edició i enguany s’hi han realitzat una sèrie de canvis.

D'una banda, s’ha inclòs la celebració de la categoria adulta dels Ploma de Ferro dins la festa de Sant Jordi, més d’acord amb una jornada literària, fent-la més social i participativa; i de l’altra, les obres premiades, en comptes de publicar-se cada cinc anys, com s’ha fet fins ara, es publicaran anualment, en un format més senzill i assequible.
 

La part musical de l'acte anà a càrrec de GRESKA, que oferí un excel·lent concert "acústic". En part, hem de considerar la presència d'aquest grup com a responsable que l'edició d'engany dels Ploma de Ferro fos de les més concorregudes dels darrers anys.







Enhorabona als guanyadors.