El departament de Medi Ambient de l’Ajuntament de Capdepera ha mantingut una reunió amb els responsables de les diferents explotacions de les platges del municipi, per a coordinar la present temporada turística.


Han tractat qüestions obligatòries per part dels concessionaris adscrites en el plec tècnic com l’uniforme dels treballadors, els carnets identificatius, la taula de preus esposada al públic o uns tiquets de cobrament estàndards.

També s’ha recordat la nova normativa contemplada en el Decret 2/2005, de 14 de gener, sobre mesures mínimes de seguretat i protecció que han de complir les platges i zones de bany de les Illes Balears, com la següent: “En cas que algun servei d’explotació de la platja obri o tanqui abans o després de l’horari de vigilància del servei públic de salvament, en qualsevol cas, i per cada concessió o servei, haurà de disposar entre el seu personal a peu de platja d’un o d’una socorrista d’activitats aquàtiques en espais naturals, proveït del material propi d’intervenció i d’una farmaciola, un equip d’oxigenoteràpia i un desfibril·lador".

A la reunió també hi ha assistit la tècnica del Sistema de Qualitat ISO 14001, instaurat a les platges del municipi, per tractar el programa d’objectius que es volen aconseguir enguany per millorar-ne la gestió ambiental.

També s’ha insistit en què s’ha de complir la normativa d’higiene i seguretat alimentària (R.D. 3484/2000), comptar amb el sistema APPCC (anàlisi de perills i punts de control crítics) i els plans d’higiene sanitaris corresponents.