La segona jornada esportiva El camí de la formació a la competició organitzades pel Servei Municipal d’Esports de l’Ajuntament de Capdepera va comptar amb Tòfol Castanyer com a convidat.
 

Va encetar l’acte Margalida Portells, Directora Insular d’Esports i va comentar la col·laboració de Tòfol Castanyer amb el Consell de Mallorca per transmetre els valors de l’esport i també va explicar els programes esportius per a infants que fan des del Consell.

Tòfol Castanyer va parlar de les seves vivències com a esportista d’elit en carreres de muntanya i entre altres coses va voler transmetre la importància de la Serra de Tramuntana i d’ensenyar a respectar-la des de petits.

Va explicar els seus inicis com a corredor quan no hi havia curses de muntanya i de com poc a poc es va iniciar en aquest esport. Va comentar també la importància de saber que la muntanya és canviant i que s’ha de tenir present on es va i com s’hi ha d’anar, com per exemple planificar què s’ha de dur a la motxilla. Va recordar l’experiència d’una cursa on va estar a punt de morir perquè els hi va agafar una tempesta i no estava preparat.

Pel que fa a la seva carrera esportiva l’atleta va dir que ell no es planteja l’esport com a un professional, que treballa i té família, i per aquest motiu no té la pressió psicològica dels resultats que tenen els seus companys.

 

Per acabar, va explicar que les Ultras no són bones pel cos humà i que els esportistes s’han de preparar i arribar-hi progressivament.

Després de la xerrada hi va haver una taula redona amb Tòfol Castanyer, el president del Club Myotragus, Suso Reixach, president de l’Atletic Club Capdepera, Joan Ferrer,  i el president  del Club Mallorca a dalt de tot, Pau Cerdà.
 

Va acabar l’acte el batle de l’Ajuntament, Rafel Fernández, agraint les paraules de Tòfol Castanyer i va aprofitar per explicar que Capdepera s’ha sumat a l’esport i al benestar amb el projecte Capdepera Activa.