La piscina de Capdepera s’obre als usuaris després de vuit anys d’estar tancada



La piscina municipal de Capdepera s’ha obert al públic després de vuit anys d’estar acabada, gràcies a un acord entre tots els partits polítics que formen el consistori (PSOE, PP, MÉS, Guanyem i Es Grup). La intenció de l’acord és dur una gestió municipal del servei i per la qual cosa s’ha destinat una partida de més de 100.000€ al seu manteniment.

Des de principi de legislatura, el regidor d’Esports, Pere Terrassa, ha treballat per aconseguir obrir la piscina durant tot l’any. A tal fi, s’han reparat i posat a punt les instal·lacions i s’ha posat en marxa, per primer cop, el sistema d’encalentiment de l’aigua. Cal recordar que la piscina és la peça clau del projecte Capdepera Activa, un programa que es vol iniciar des del departament d’Esports per inculcar hàbits saludables en matèria de salut, nutrició i activitat física a tots els segments poblacionals del municipi.

A partir d’avui i durant un mes, la piscina serà gratuïta per als usuaris i només es podrà fer natació lliure. Més endavant, s’oferiran cursos de natació i altres activitats tenint en compte els interessos dels ciutadans. Avui al matí, fins a les 14h, 10 persones s’han apropat a la piscina per nedar, i moltes altres per demanar informació.

A la inauguració oficial de l’obertura de la piscina hi han assistit tots els regidors del consistori gabellí i el delegat d’Esports els ha explicat el funcionament de les instal·lacions i les pautes a seguir per poder emprar-les.

Antecedents

La piscina municipal de Capdepera es va acabar de construir l’any 2007 i es  va adjudicar a l’empresa Gesport Balear SL per un termini de 10 anys, perquè, entre altres coses, es comprometia a fer una inversió d’obres d’adequació i millora de les instal·lacions. Un any després, el juliol de 2008, l’empresa adjudicatària no havia dut  a terme cap de les inversions pertinents, i a més, la piscina estava tancada, per la qual cosa l’Ajuntament va rescindir provisionalment el contracte amb l’empresa, fins que l’any 2010, el Consell Consultiu va dictar la resolució definitiva del contracte. 

Des de llavors, els diferents equips de govern han fet millores a les instal·lacions de la piscina, com l’acondicionament de les sales del gimnàs, per poder treure-la a concurs però la piscina només s’ha obert durant els mesos d’estiu.

L’obertura de la piscina municipal és una demanda dels ciutadans de Capdepera des de la finalització de les obres, i després de vuit anys, la podran disfrutar.