El temps afavorí l'èxit de la jornada


 

No exageram si afirmam que la Mostra de la Llampuga és tot un referent de les mostres gastronòmiques de l'illa. Des dels seus inicis ha sofert variacions pel que fa a la seva estructura i organització, però en essència ha mantingut un estil propi que n'ha fet tot un esdeveniment a nivell d'illa i un reclam turístic.





Ja hem comentat que hi ha actes que han canviat de format, però pel que fa a la Mostra de la Llampuga enguany ha mantingut les mateixes condicions de l'any passat: entrada de franc, l'ajuntament assumeix les despeses del muntatge i promoció, tiquets al mateix preu... I la gent va respondre molt positivament.





La mostra va ser inaugurada a les 12h per diverses autoritats, entre les quals: el batle de Capdepera, Rafel Fernández; la regidora de Fires i Festes, Carmen Corraliza; el conseller Cosme Bonet; el vicepresident del Consell, Francesc Miralles; el Patró Major de la Confraria de Pescadors, Pedro Mercant; el president de l’Associació Hotelera de Capdepera, Joan Ferrer; el conseller d’Agricultura i Medi Ambient, Vicenç Vidal; el director general de Pesca, Joan Mercant; i la directora general d’espais naturals i biodiversitat, Catarina Amengual, entre altres autoritats, que van aprofitar per fer un recorregut pels diversos estands, saludar tots els cuiners i tastar algunes receptes.







Poc després la Mostra va obrir les seves portes al públic, acollint un bon nombre de visitants d’arreu de l’illa que s’aproparen fins al moll de Cala Rajada per a gaudir de les diferents propostes culinàries.




Ja a les 12:30h una llarga coa de públic es concentrava a l’entrada del recinte de la XIV Mostra de la Llampuga. I és que el dia va acompanyar per a gaudir un any més d’aquesta fira gastronòmica que es desenvolupa a Cala Rajada des de fa catorze edicions, amb notable èxit de públic i participació d'hotels i restaurants. Eguany han quedat establiments en "llista d'espera" per poder participar. 



Vint  estands de restaurants, hotels de la zona i la Confraria de Pescadors de Cala Rajada, van cuinar 2000 quilos de llampuga segons diferents receptes: raoles de llampuga amb eriçó de mar, croquetes de llampuga, llampuburguers, fideus secs de llampuga, crocanti de llampuga amb gelatina de tomàtiga pera, entre d'altres plats. Tot plegat, propostes que combinen receptes clàssiques amb d'altres més avantguardistes. Encara és prest per treure xifres, però es comentà que se'n van vendre més de 16.000 racions.



Com en altres ocasions a les  16h. es tancà durant dues hores per repostar plats i descansar, i es tornà a obrir a l'horabaixa, de 18 fins a 23h de la nit.



A les 19h actuà la Coral s'Alzinar, ¡ i a les 22:30h, com a colofó, hi hagué l'espectacle de focs artificials.