La conferència tendrà lloc aquest dijous dia 18, a les 20h,
                                                                al Centre Cap Vermell de a Cala Rajada



  

Demà tendrà lloc la conferència Vi i Cultura, a càrrec de Rafael del Rey, gerent de la Fundación para la Cultura del Vino i director de l’Observatorio del Vino. La conferència està emmarcada dins el cicle Horabaixes amb Joan Bennàssar i es fa com a complement de l’exposició que l’artista pollencí té en aquests moments a Cala Rajada. 

Avui al matí ha tengut la presentació de la conferència amb la presència del batle de Capdepera, Rafel Fernández, el ponent, Rafael del Rey, Joan Bennàssar i Sandra Martínez, autora del darrer llibre de Bennàssar que es presentarà també demà.

Del Rey ha explicat que les paraules vi i cultura van plegades en molts d’àmbits i que des de la Fundació intenten que el ciutadà vegi l’estreta relació entre els dos móns. El vi, comenta, és més que una beguda ja que “forma part de les arrels de les nostres costums”. El panorama del vi a l’actualitat és positiu, segons Del Rey, ja que tot i que la crisi també ha afectat el món del vi s’observa que el mercat ha canviat: ha crescut el consum de vi a les cases, el consum de vi fresc i blanc i la venta directa, l’enoturisme i l’obertura de bodegues al públic en general. Tot això, més l’exportació a mercats internacionals, “fa que el vi tengui un potencial de creixement per a convertir-se en un dels sectors econòmics líder del país”.

 Afegeix que Espanya té vinya a les 17 Comunitats Autònomes i que ja no es pot parlar de qualitat segons la zona, “la qualitat no es un terme absolut sinó que la cosa important és seccionar el mercat i vendre el vi que toca al client que toca”. 

Pel que fa a Mallorca i al Mediterrani, del Rey sap que no es pot entendre la història i la cultura del mediterrani sense el vi. I Joan Bennàssar la reivindica, la mediterraneitat, a través de la seva pintura. “És el que jo sóc”, diu Bennàssar.

Demà horabaixa també es presenta el darrer llibre de Joan Bennàssar, La veritat és simple, un recull d’entrevistes entre l’artista i l’autora del llibre, Sandra Martínez. Ella explica que varen parlar molt amb Joan, i que el que havia de ser una visió de l’art a través dels seus ulls va arribar a alguna cosa més: ”una reflexió general de la seva vida i del moment d’evolució que viu Joan Bennàssar”.

 
Així ho ha vist canal 4 tv