L'afer de la Policia Local

en el seu punt més àlgid:

l'inspector, el subinspector

i un agent

apartats de les seves funcions 

Image

El sergent Antoni Nogales,

ha estat promogut

temporalment

al càrrec d'inspector 

 

   Voldríem poder dir que l’historial de la Policia Local de Capdepera ha arribat al seu punt més àlgid i que, a partir d’ara, es produirà una inflexió cap a la normalització de les relacions internes del cos i de la imatge d’aquest cap a l’exterior


   I si volem creure que la tensió ha assolit el seu cim és perquè no es pot pensar que la suspensió de treball, per molt cautelar que sigui, de l’inspector, del subinspector i d’un agent, sigui una mesura fàcilment superable.

   Precisament perquè els afectats tenen noms i cognoms concrets i es troben sotmesos a mesures disciplinàries molt greus, ens permetem exigir que les actuacions no es dilatin per més temps. Els implicats i els ciutadans tenim dret a la resolució definitiva d’un problema que, com un corc, ha rosegat la Policia Local durant anys.

   Possiblement aquest és el problema més greu: que s’ha deixat covar per massa temps una situació insostenible. Hi ha hagut molts de moments en què els polítics s’han estimat més mirar cap a un altre cantó, sense voler assumir la responsabilitat de posar regit dins la casa de tots.

   “Cap Vermell”, ja fa un grapat de setmanes, va tenir accés no als expedients oberts per iniciativa de l’equip de govern de l’Ajuntament, sinó a denúncies presentades davant el jutjat d’uns agents contra uns altres. Fer una ullada al dossier que obra en poder nostre fa feredat. Les actuacions denunciades, si es confirmen, són d’aquelles que es podríem qualificar de mafioses. Fins ara ens hem estalviat de parlar-ne obertament, precisament perquè el clima ja era prou tèrbol i hem preferit no enrarir més la situació.

  Vegi’s, però, només a tall d’exemple, aquestes imatges del mòbil d’un agent de la Policia Local, en què des del telèfon d’una dependència de la mateixa policia se l’amenaça obertament (“eres un hijo de puta y un mierda pero pronto te llegara tu merecido”). Algú creu que aquesta situació és sostenible?, que es pot continuar així ni un dia més?

Image

 Image


   De moment, el sergent Antoni Nogales ha estat promogut a la plaça d’inspector, de manera temporal, mentre tot aquest embolic es resol. Li desitjam molta sort –li’n farà falta– i tot el suport dels polítics que li han atorgat la confiança. El regidor responsable, Pep Gallego, a més de confirmar-nos els extrems del que publicam, ens va manifestar la decisió de resoldre aquest problema amb tota fermesa.

   Als polítics, a més, i que se’ns disculpi la insistència, els demanam ferventment que agilitin el procés administratiu que, d’una manera o d’una altra, ha de tancar una ferida que fa massa temps que està oberta.