El departament de Medi Ambient visita la Fundació Natura Parc per conèixer les instal·lacions que acullen els animals abandonats de Capdepera


  

El departament de Medi Ambient visita la Fundació Natura Parc per conèixer les instal·lacions que acullen els animals abandonats de Capdepera 

El departament de Medi Ambient de l’Ajuntament de Capdepera, juntament amb la Protectora d’Animals de Capdepera, fa uns dies va visitar la Fundació Natura Parc per poder observar de primera mà les seves instal·lacions.

Cal recordar que enguany, l’Ajuntament va treure a licitació el contracte de serveis de recollida i allotjament d’animals domèstics o de ramaderia abandonats i/o vagabunds per un termini de dos anys prorrogables, el qual va ser adjudicat a l’empresa Fundació Natura Parc, qui s’encarrega dels serveis de recollida i captura, acollida, manteniment, cura i destinació final.

Per part de l’Ajuntament, la regidora de Medi Ambient, Bel Blanes, juntament amb la tècnica municipal i el zelador d'aquest departament, visitaren l’empresa a Santa Eugènia, acompanyades de quatre voluntàries de la Protectora d’Animals de Capdepera. Un cop allà, varen visitar les instal·lacions del COFIB (Consorci per a la recuperació de la Fauna de les Illes Balears), on varen poder observar com són i com funcionen les diferents infrastructures, així com la metodologia de treball per aconseguir el benestar dels animals. En segon lloc, visitaren les instal·lacions del CEPAD (Centre de Protecció d’Animals Domèstics). Els encarregats de l’empresa els mostraren les obres que estan duent a terme per modernitzar-les, que consten d'una sala de preentrada on arriba l’animal, una clínica veterinària completa, una sala de necròpsies, una sala per personal, i els habitacles dels animals, en aquest cas, cans i moixos.

La visita va ser profitosa, ja que es va poder comprovar el benestar dels animals i conèixer tots els serveis que l’empresa ofereix.

Segons la Fundació Natura Parc, des del 7 de gener fins al 24 de febrer el CEPAD ha realitzat 55 actuacions a Capdepera, d'entre les quals 21 han estat recollides d’animals (2 caprins, 16 cans, 1 porcí, 1 aviar i 1 oví), la majoria dels quals han estat retornats als propietaris; 21 visites infructuoses, i 13 rondes de coloms, moixos i cans. 

S'aprofita aquesta nota per recordar que per sol·licitar la recollida d'un animal abandonat o vagabund s’ha de contactar amb l'Ajuntament o la Policia Local, per tal que avisin l’empresa adjudicatària. Així mateix, si un interessat vol recuperar el seu animal o vol adoptar-ne un ha de telefonar al 871 71 97 72 per coordinar l'entrega de l'animal al lloc i hora convinguda. La pàgina web per a recuperacions i adopcions és: www.cepadfnp.wordpresss.com