Professionals del sector educatiu i sanitari es posen a disposició dels alumnes per a una gran experiència educativa. 
Els alumnes de 3r d’ESO han estat els protagonistes, durant una setmana, d’un ambiciós projecte interdisciplinari i col·laboratiu sobre la salut. Durant uns dies han canviat l’horari habitual d’algunes matèries per treballar, des de diversos punts de vista (físic, biològic, emocional, mental, social, econòmic, polític, psicològic,...) el fenomen de la salut.

Hi han col·laborat els departaments didàctics d’Orientació, Educació Física, Ciències Socials, Física i Química i Tecnologia. A més, hem comptat amb la valuosa col·laboració d’especialistes de l’àmbit sanitari que han visitat el centre: una pediatra, un metge del SAMU (acompanyat d’una infermera i dos tècnics auxiliars, amb la corresponent unitat mòbil d’urgències), 3 psicòlegs especialitzats en salut mental, i un osteòpata. També hem comptat amb la col·laboració, molt interessant, d’un jove sordmut per parlar de l’experiència de la dependència, i d’un taller de Tai-xi impartit per un professor del centre.

D’altra banda, una selecció d’alumnes dels 3 grups varen tenir una jornada de treball a l’Hospital de Manacor (gràcies a la generosa contribució de la regidoria d’Educació de l’Ajuntament de Capdepera, que va sufragar les despeses de desplaçament), on varen ser rebuts pels caps de servei de les diverses àrees i especialitats: oncologia, psiquiatria, urgències, infermeria, radiologia, pediatria, anatomia patològica, esterilització, admissió i administració, etc. Una magnífica visita que els va permetre tenir una visió global de l’aspecte científic, laboral, organitzatiu i econòmic de l’àmbit sanitari.

Com cloenda del projecte, cercant la participació de les famílies, vàrem gaudir d’una conferència a càrrec del psicòleg Jaume Brunet, qui parlà dels trastorns mentals a l’adolescència, col·laboració que també va ser possible gràcies a la regidoria d’Educació de l’Ajuntament en el marc de les activitats “Capdepera, 2014 any de l’educació”.

Tot plegat una gran experiència que els alumnes hauran de recollir en un treball col·laboratiu que els obligarà a sintetitzar i reflexionar sobre el que han aprés aquests dies.

També una gran ocasió per comprovar les energies que és capaç de mobilitzar un projecte educatiu. Tots els professionals implicats han treballat de forma desinteressada en el projecte, deixant de costat una intensa agenda professional per col·laborar amb l’IES de Capdepera. A la direcció i els caps de servei de l’Hospital de Manacor, per l’enorme esforç desplegat, i als altres professionals, per la seva esplèndida dedicació, els volem, des d’aquí, agrair sincerament la col·laboració.

Com diu un proverbi africà, “al nen l’educa la tribu sencera”.

Mai millor dit.