El passat divendres 22 el nostre institut va celebrar el día mundial de la filosofía. Ja fa 5 anys que el departament de Filosofia, amb la col·laboració d'altres departaments (enguany el de tecnologia ens va proporcionar uns megàfons de cartró molt cridaners i pràctics), organitza aquesta defensa del pensament filosòfic, avui mes que mai en perill per la futura llei de la LOMCE.



L'acte es va realitzar durant el primer pati i va consistir en una cridada dels tres cursos d'ètica de 4t d'ESO amb tambors, botzines i els megàfons de cartó, fent sortir tots els cursos de les aules cinc minuts abans del temps de pati i conduint-los al hall del centre mentres s'anunciava el dia de la filosofia i se monstraven diverses aforismes que invitaven a la reflexió. La coordinació i soroll dels sis membres de la batucada, més les botzines donaren lloc a l'entrega dels premis a les dues millors fotografies filosòfiques.

 

Aquest concurs està organitzat des de Catalunya, participant nombrosos centres de primària i secundària i nosaltres des de Mallorca. Enguany el primer premi ha recaigut en Pau Artigues Nebot, de 1r. de batxillerat, i el segon en Clara Font Ferrer de 4t d'ESO; varen rebre sengles diplomes enviats des de Barcelona per correu electrònic i les seves respectives fotografies emmarcades.



Una part important de l'acte va ser el manifest a favor de la filosofia fet per Medhi Rabai Ladaria on va subratllar la dimensió reflexiva i pràctica de la filosofia i la necessitat d'un pensament crític i d'una pràctica ètica i política en aquest moment de crisis i pensament únic. Va acabar el seu manifest actualitzant el missatge del filòsof R. Descartes: "Pienso, luego existo, luego insisto, luego molesto, luego provoco, luego actúo..."
 
 
Les imatges guanyadores d'aquesta 5à convocatòria.