La Coral S’Alzinar de Capdepera afina cordes i llima aspreses de la gola netejant tots aquells conductes per on surten els sons vocals.




De tots és ben conegut que la Coral S’Alzinar de Capdepera afina cordes i llima aspreses de la gola netejant tots aquells conductes per on surten els sons vocals, i ho fa amb productes de la terra i de les aigües del voltant.



Com és habitual per aquestes dates, els productes més adients per a les tasques esmentades són les raspes sense descarnar de llampugues, ornamentades amb pebres vermells i alls, en una recepta de tothom coneguda i que no cal apuntar per no ocupar la saviesa popular amb informació baldera.

   Tampoc fa falta afegir que les ensaïmades acaben de fer netes les canonades i que els gelats les esterilitzen per admetre els destil·lats herbaris que posen a punt l’afinació final. Aquesta és una tasca imprescindible en tots els conjunts corals i que s’ha de dur a terme sovint, en funció del desgast provocat per les activitats freqüents que porten a la intolerable desafinació de les cordes més castigades. Bé, un parell de fotos serveixen per mostrar gràficament el procediment d’afinació.



Cal remarcar la presència de diverses personalitats locals amb grans coneixements vocals, personatges il·lustres amb qui la coral va comptar per garantir que l'afinació final no fos cap barbaritat.