S'ha iniciat devers les 22h a Cala Torta i avança cap a Sa Mesquida.
IBANAT ha activat el nivel 1 per proximitat a nuclis urbans.
Primeres imatges


El foc des de Son Jaumell

Sols hi ha informacions oficials des dels twiters de 112 i IBANAT

https://twitter.com/112IllesBalears
https://twitter.com/ibanat_IB

Entre les recomanacions diuen que "Un incendio forestal no es diversión ni entretenimiento. No acercarse al para mejor extinción y seguridad de todos "

I és que molta gent ha intentant acostar-se fent un embús a la carretera de sa Mesquida. La guàrdia civil ha tancat l'entrada a la carretera de sa Mesquida des de la rodona dels Quatre Cantons, la de sa barca, devers les 23,30 hores. Fins aleshores molts de curiosos anaven en cotxe per la carretera de sa Mesquida. La policia local demanà que la gent abandonàs la zona per no entorpir el desplegament del dispositiu dels bombers.

Imatges de les 23 hores, fetes a Capdepera:




 
Imatges preses a la carretera de Sa Mesquida a les 23,30 hores:









Imatges des de Son Jaumell









 Cap a les 10'30 de la nit ens han arribat les primeres notícies. Sant Bartomeu ens tornava a donar l'ensurt i les festes no podien passar sense que el foc fes acte de presència. Però, com podia ser, a les 10 del vespre, que es calàs foc? COM PODIA SER?

Les primeres imatges ens han començat a arribar. De la banda de Cala Torta, empesa pel vent, la focatèria estava avançant molt aviat cap a sa Mesquida. Immediatament han arribat els bombers, però sense els mitjans aeris, com es pot fer front a un foc de les proporcions que es veuen a les imatges?

Anirem ampliant la informació a mesura que tenguem més notícies de com evoluciona aquest succés. De moment, tot és molt confús i es parla de desallotjaments.

UN DESASTRE!





(fotografies Marga Bisquerra i Pere Fuster)

El foc és de gran magnitud i avança ràpidament. Les flames són ben visibles des de Cala Rajada. Està descontrolat amb el vent de nord-est que bufa pot arribar a nuclis urbans en poques hores. El foc té tota la traça de ser provocat.






El foc des de Cala Rajada.