Els batles han signat el compromís per acabar el tren la pròxima legislatura.
Han estat recolzats per tots els partits polítics del Llevant excepte les agrupacions del PP, que fan anques enrere i són els únics que no signen allò que han demanat tantes vegades
.


Els batles se senten menyspreats pel Conseller Company i, a partir d'ara, sols reconeixeran com a interlocutor el president BauzáLa Plataforma pel Tren de Llevant ha convocat els cinc batles de la comarca del Llevant (Artà, Capdepera, Manacor, Son Servera, Sant Llorenç) a signar
un document on expressen el seu desacord amb la resolució que adoptà el 19 d’abril de 2013 el Consell de Govern referent a descartar de forma definitiva la continuació de les obres del projecte ferroviari entre Manacor i Artà. Manifesten el seu malestar i rebuig davant aquesta decisió política, atès que es consideren menyspreats pel Govern pel fet que en cap moment no han estat ni consultats ni tampoc informats sobre aquesta decisió que afecta directament els seus municipis i ciutadans.

..Alguns partits independents no han assistit a l'acte tot i que han signat el document de recolzament.Al mateix temps, han convocat tots els partits polítics de tots els municipis de la comarca a signar el compromís de finalitzar les obres la propera legislatura en cas que governin i així portar-ho en el seu programa electoral. Aquest compromís es ratificarà amb tots els líders autonòmics en un període de 15 dies.

La convocatòria s'ha fet en el punt d'entrada del tren en el passeig del Ferrocarril de Manacor, en en marc de la Fira, davant una important presència de vianants.

Evocant les paraules del conseller de Mobilitat, que qualifica el tren de Llevant com una amollada de coloms, una vegada signats el documents, hem amollat coloms recordant tots aquells que al llarg de 15 anys i 8 marxes per les vies ens han donat i reiterat el seu suport.
El conseller Company havia convocat, per a dimarts 28 de maig, els batles de la comarca. Aquests, però, han manifestat que no assisitiran a cap trobada més amb el conseller de Mobilitat, el qual fins ara els ha menyspreat. Sols es reuniran amb el president Bauzà.


La Plataforma pel Tren de Llevant reivindica un pacte de tots els partits per tal de sortir d'aquesta situació que ens fa avergonyir com a ciutadans. També demana que d'una vegada per totes es publiquin els comptes clars dels costos del tren (no d'explotació) per separat; sense incloure despeses d'infraestructures. Allò que s'ha licitat, el que s'ha gastat, i el que queda per acabar l'obra.