Mestres i pares i mares d'alumnes de l'IES, s'Alzinar i s'Auba participen d'una concorreguda assemblea



En el marc de la mobilització estatal a favor de l'ensenyament públic, que a les Illes compta amb el suport de la Plataforma CRIDA, es va convocar una assemblea informativa a l'IES de Capdepera amb participació del professorat i pares i mares d'alumnes de l'IES, de s'Auba i de s'Alzinar. A Mallorca han secundat la mobilització 128 centres i 20 a Menorca.

La convocatòria va tenir prou resposta i es van comentar una sèrie de documents que feien una comparació entre la LOMCE (llei  Wert) i la LOE. Es van llegir i comentar, amb participació de pares i mestres presents, el preàmbul i alguns dels articles més representatius. 



Després, i sense entrar en polèmiques lingüístiques, es va comentar el TIL que implantarà l'ensenyament en tres llengües a les Illes Balears, tot criticant l'oportunitat i efectivitat de la seva aplicació. Abans de plantejar els problemes d'aplicació que suposarà, es va ressenyar que a l'Anuari de l'Educació a les Illes Balears (2010) s'informa de la consolidació de la competència lingüística en català i castellà i el seu grau d'assoliment, resumint que la immersió funciona prou bé.



Després de més d'una hora de debat i comentari de les noves lleis d'Educació que ens afectaran i de les retallades de personal i recursos, es va fer un sopar conjunt amb aportacions dels assistents.



S'acordà que d'aquí a un mes, aproximadament, es convocarà una segona assemblea  per a informar de com es desenvolupen els reglaments i les noves lleis, de les quals manca molta informació.



Amb un fort aplaudiment s'agraí l'exposició del professorat que havia preparat la informació.


25A: MÉS DE 150 CENTRES DE BALEARS HAN REUNIT A 12.000 PERSONES PER PARLAR D'EDUCACIÓ

Els centres educatius de Mallorca i Menorca han viscut una jornada històrica amb les tancades del 25A contra la LOMCE, les lleis educatives balears i les retallades. 130 centres a Mallorca i més de 20 a Menorca s'han reunit per parlar d'educació i de futur. Quan falten pocs minuts per acabar el dijous 25 alguns centres continuen oberts i ocupats per les seves comunitats educatives. Les assemblees, les activitats lúdiques i les tancades nocturnes han mobilitzat a més de 12.000 persones aquest horabaixa-nit.
Des de la Plataforma Crida només ens queda donar una enorme enhorabona a la comunitat educativa balear, que avui ha demostrat estar molt per damunt del nivell dels seus governants. Mares i pares, docents i alumnat ens han ensenyat el que significa de bon de veres estimar una educació pública de qualitat.

Finalment, una abraçada als companys de la Plataforma en defensa de l'escola pública de Menorca, i a FAPA Mallorca.