La lectura  del manifest del 31D i la penjada de la senyera des de la Torre de Sa Boira, actes de la Diada del 31 de desembre a Capdepera


















Els actes de commemoració de la Diada del 31 de Desembre arriben a moltes poblacions de Mallorca, entre d'elles Capdepera. Així, dia 31 al migdia,  organitzada per Cap Vermell i la Tertúlia Gabellina i Oriental, va tenir lloc la penjada de la senyera de la Torre de Sa Boira, al Castell de Capdepera. Després els assistents vam pujar a la terrassa de la Casa del Governador i na Maria Vives va llegir el manifest del 31 de desembre. Després en Josep Terrassa va fer un interessant parlament (en breu el publicarem a Cap Vermell) sobre la descripció del castell de Capdepera i la seva representació en un plànol militar, aportat per en Toni Flaquer.



Acabat l'acte, que comptà amb la presència Rafel Fernàndez, batle de Capdepera, i els regidors Pere Fuster i Albert Llull, tots els assistents feren un brindis amb Herbes de Can Planetes i aprofitaren el moment per donar-se els molts d'anys i els millors desitjos pel 2013.




MANIFEST DEL 31 DE DESEMBRE

Avui commemoram el 31 de Desembre, Diada que recorda els orígens del nostre poble. Segles després d'aquella data, malgrat imposicions i repressions, continuam parlant la llengua que ens llegaren els nostres avantpassats.

El 2012 ha estat l’any del cinquantenari de l’Obra Cultural Balear. Avui la nostra entitat i la seva tasca en favor de la nostra llengua, la nostra cultura i el nostre ple autogovern continua sent més necessària que mai.

Enguany hem vist com el Govern Bauzá ha atacat, amb una virulència extrema i amb una insistència digna de millor causa, la nostra llengua i els nostres signes d’identitat, demostrant el seu odi a tot allò que signifiqui la mallorquinitat. Pensam que les mesures dirigides a arraconar el català promulgades per l'executiu són il·legítimes i que cal desobeir-les.

La resposta de la ciutadania a la persecució i a les provocacions de Bauzá ha estat exemplar: la manifestació “Sí a la nostra llengua”, la vaga de fam per la llengua, la campanya enllaçats, un 90% dels pares que han triat l'ensenyament en català i una llarga llista de respostes que són l’expressió més clara i evident de que existeix una majoria social que vol la plena normalització de la nostra llengua.


El 2012 ha estat l’any de la mobilització total en favor de la nostra llengua. Mai en la nostra història tanta gent i tan diversa s’havia mobilitzat en favor del català. La del 25 de març va ser la manifestació més gran que hi ha hagut mai en favor de la nostra llengua a les Balears; i cal afegir-hi que, gairebé cada dia, hi ha hagut una acció o mobilització per rebutjar la política lingüicida de Bauzá.



No ens quedarem aquí. Continuarem mobilitzant-nos fins aconseguir un marc lingüístic basat en la justícia, el respecte i l’aposta de la llengua pròpia de les Illes Balears com a idioma de cohesió de tots els ciutadans.

Continuarem exercint els nostres drets lingüístics sense por ni complexos.

Continuarem donant suport a l’ensenyament en català com a la millor aposta per a un futur de pau i cohesió social.

Continuarem donant suport als mitjans de comunicació en català.

Continuarem facilitant l’accés a la nostra llengua als que encara no la coneixen.

Continuarem denunciant els exterminadors i els traïdors que volen convertir-nos en ciutadans de segona categoria.

I, a més a més, ens comprometem a fer servir tots els mecanismes democràtics per aconseguir que els qui ens han agredit paguin el preu polític corresponent, i per què quedi clar que cap atac als nostres drets quedarà impune.

No és el moment de lamentacions o derrotismes, és el moment de passar a l’ofensiva, de continuar treballant des de la societat civil i des d’altres espais, per recuperar tots els nostres drets civils. Som majoria i si no afluixam, més aviat que tard, guanyarem! Ni Bauzá ni Bosch no ens faran callar!

 

Visca Mallorca!
Visca el 31 de Desembre
!