Els batles i regidors del PSOE de la Comarca  reclamen inversions en el tren de Llevant

- Sol·liciten 1,5 milions per resoldre problemes creats per la paralització de les obres

- Critiquen que el govern Bauzà hagi renunciat a demanar els 443 milions del conveni ferroviari




La portaveu parlamentària i secretària general del PSIB-PSOE, Francina Armengol, ha reclamat al Govern que resolgui els problemes que ha creat la paralització de les obres del projecte del tren de Llevant. Armengol ha anunciat que el Grup Socialista ha presentat una esmena al pressupost del Govern per a que es destini 1,5 milions d’euros per a que “es solucionin els problemes que han deixat unes obres paralitzades i a mig fer que distorsionen la vida diària dels pobles d’aquesta part de Mallorca”.

Dia 5 de desembre, na Francina Armengol i el diputat Cosme Bonet visitaren les obres obres aturades del tren a Son Servera, acompanyats dels batles i regidors socialistes de Llevant, entre ells, Pep Barrientos, batle de Son Servera; Rafel Fernández, batle de Capdepera; Maria Galmés, tinent de batle de Sant Llorenç; i de Núria Hinojosa, regidora socialista de Manacor.

La portaveu socialista ha criticat que Bauzá hagi renunciat a reclamar els 443 milions d’euros del conveni ferroviari davant el Govern Central i a que es “negui a negociar i exigir el seu compliment”. La líder socialista ha lamentat que el PP s’hagi oposat en el Congrés dels Diputats a l’esmena que el PSOE va presentar als Pressuposts Generals de l’Estat per reclamar la inversió en tren que preveu el conveni ferroviari.

A més de l’esmena als pressupost per destinar 1,5 milions d’euros al projecte de tren, el PSIB-PSOE ha anunciat una proposició no de llei en el Parlament per instar al Govern a iniciar les converses amb el Ministeri de Foment per recuperar el conveni ferroviari i assegurar la continuació de les obres.  


Informació completa a la web del PSIB-PSOE: 
http://www.psib-psoe.org/index.php/component/search/?searchword=tren&ordering=newest&searchphrase=all


Nota de redacció
, La informació prové de la web del PSIB-PSOE Palma, ja que el PSOE local no ha remès cap informació.