Del 19 al 23 de novembre, vint-i-quatre alumnes de primer i segon de batxillerat científic han participat en el programa Rutes científiques, del Ministeri d’Educació, Cultura i Esport.














Durant aquests dies els alumnes han pogut gaudir de les explicacions i consells de científics espanyols de diferents disciplines. Han visitat centres d’investigació com el CSIC o la Universitat Autònoma de Madrid, on podien fer-se una idea de les instal·lacions i la gran varietat de projectes científics que duen a terme investigadors espanyols: treballs amb transgènics, estudis de virus, metàstasi, robòtica, astrobiologia, paleontologia, teledetecció, tecnologia aeroespacial, catàlisi, bosó de Higgs….

El principal objectiu de les rutes és incentivar l’estudi de les ciències i obrir nous horitzons als estudiants tant en l’àmbit laboral com en l’acadèmic.

Sens dubte l’objectiu s’ha complert i els estudiants de l’IES Capdepera han rebut el principal consell per treballar i ser feliç:

“Estudia el que t’agradi i fes-ho amb entusiasme”

“Els estudis et donen més oportunitats a la vida”

“ Un bon estudiant (científic) ha de ser constant, persistent i fer-ho el millor que pugui”


Real Jardín Botánico (adaptació de les plantes)  i  Museo Geominero (identificació de fòssils)


Centro de biotecnologia (CSIC) i Instituto de Catàlisis i Petroleoquímica (CSIC). Microscopio electrónico de barrido


Anem a preguntar a alguns participants!!

 

Què us ha aportat aquest viatge?

Carol: m’ha aportat més cultura i he descobert noves possibilitats d’estudis. M’han donat bon consells per a continuar endavant amb el que vull.

Lucía: ha estat una gran ajuda per a seguir endavant amb el que vull estudiar, ara ho puc mirar des de un altre punt de vista gràcies als consells que em varen donar, ho aconseguiré.

Julio: Aquest viatge m’ha motivat per a seguir estudiant i m’ha mostrat moltes coses interessants.

Sara: M’ha mostrat opcions d’estudi i sortides laborals.

Maria Mercè: Ha estat una oportunitat única on hem visitat diferents centres, una experiència molt enriquidora des del punt de vista didàctic. Hem pogut xerrar amb gran quantitat de científics i investigadors que ens han explicat com és el seu treball.

Judit: m’ha motivat per a seguir estudiant en l’àmbit de la ciència i a més hem establert moltes amistats amb altres estudiants de batxillerat científic de Galícia.

Marta: m’ha aportant coneixements i ens ha donat l’oportunitat de conèixer un  altre lloc. A més, m’ha motivat a seguir estudiant.

Blanca: he pogut adonar-me del que realment m’interessa.

Sergi: ha estat un viatge molt interessant i m’ha aportat moltes idees per al meu futur.