El passat cap de setmana, un pescador de la zona de Cala Rajada va localitzar un vaixell de 16 metres d'eslora semienfonsat, de manera que va avisar als serveis d'emergència.


- La Guàrdia Civil ha detingut Christian H., de 45 anys d'edat, com el suposat autor d'un delicte d'estafa a una empresa d'assegurances per 347.000 euros, en haver enfonsat intencionadament, en connivència amb el propietari, una embarcació que cuidava a Port d'Alcúdia.

El detingut va reconèixer haver realitzat tasques d'intermediació per fer desaparèixer una embarcació, amb la intenció que el propietari cobrés aquests diners de l'assegurança, ha informat l'institut armat en un comunicat.

El Servei Marítim i el Grup d'Activitats Subaquàtiques de la Guàrdia Civil van procedir a una primera inspecció de l'embarcació i van detectar senyals que podria tractar-se d'un sabotatge.

L'embarcació va ser remolcada fins Port d'Alcúdia, on tenia la seva base, i un cop fora de l'aigua es van confirmar les primeres sospites que havia estat un intent d'enfonsament voluntari.

Es va contactar amb el propietari, de nacionalitat alemanya, que es va traslladar a Mallorca per denunciar la sostracció del vaixell i pel seu intent d'enfonsament, i va declarar que no sospitava de ningú en concret.

No obstant això, les investigacions de la Guàrdia Civil de Pollença van concloure que l'última persona que va utilitzar el vaixell, unes hores abans del seu enfonsament, era la persona responsable de la seva cura i manteniment.

A més, es va comprovar que l'embarcació estava assegurada per 347.000 euros i que, tot i ser de luxe, presentava una sèrie d'avaries de costosa reparació.

També es va poder conèixer que el propietari havia pagat 20.000 euros per fer desaparèixer el vaixell, per tal de cobrar l'assegurança la quantitat per la qual estava assegurat.

El propietari del vaixell es troba al seu país i no es descarta la implicació d'altres persones