Hem llegit a la premsa, amb satisfacció, que ha estat detingut el presumpte piròman responsable de nombrosos incendis d'aquest estiu.




Aquests dies, 25 i 26 de setembre, ha estat una de les notícies més comentades: la detenció a Menorca del presumpte responsable de 13 incendis forestals  provocats aquest estiu. El detingut ha confessat haver provocat 4 incendis a Menorca (dos dia 10 i altres dos dia 14 de setembre) i nou a Mallorca (entre el 5 de juliol i  el 27 d'agost). Entre els incendis de Mallorca s'inclou el del passat dia 19 d'agost, a Capdepera. 
Hem llegit a la premsa que el detingut era a Menorca on solia anar a visitar a la seva parella, però que és veí de la barriada d' El Molinar de Palma i és nascut a Capdepera. Els investigadors del SEPRONA no han determinat els motius que han dut a Francisco Javier M.M., de 40  anys, a provocar els incendis però (sempre segons la premsa)  sembla que pot patir un trastorn obsessiu.

Amb aquesta detenció i  la d'una jove de Capdepera, que confessà haver provocat quatre incendis, la Guàrdia Civil dona per aclarits la majoria dels focs provocats d'aquest estiu. El jove ha ingressat a la prisió de Maó, després d'haver confessat la responsabilitat en els 13 incendis forestals.

Informació Balears, Diario de Mallorca i Última Hora