La web de l'Ajuntament de Capdepera te una aplicació per aconseguir de manera gratuïta els certificats de residència per viatjar.

Clicau damut l'imatge per accedir-hi

Per utilitzar aquest servei heu d'introduïr l'usuari i el PIN previament obtinguts a les oficines del vostre ajuntament. En cas que no disposeu d'usuari heu de dirigir-vos a l'ajuntament i presentar degudament cumplimentada aquesta instància

Per obtenir el certificat d'un menor amb el qual estigui empadronat haureu d'introduïr la data de naixement del menor.

El Govern de les Illes Balears recorda que, a partir de dissabte, dia 1 de setembre, i amb efectes indefinits, es modifica la forma d'acreditar la condició de resident per viatjar. A partir d'aquesta data, i als efectes d'obtenir la bonificació en el transport regular marítim i aeri, la condició de resident s'ha d'acreditar mitjançant el certificat d'empadronament en vigor.

El certificat de resident ha de ser expedit expressament per viatjar i té una validesa de sis mesos a partir de la data d'expedició. Aquest requisit s'ha de tenir en compte també per als bitllets ja adquirits i que siguin per viatjar a partir de dissabte.

Els ciutadans poden accedir a la web de la Direcció General de Ports i Aeroports del Govern (http://www.caib.es/govern/sac/fitxa.do?estua=142752&lang=ca&codi=1197258&coduo=142752) on disposen de tota la informació necessària sobre l'obligatorietat de presentar el certificat de resident així com les respostes a les preguntes més freqüents que ha ocasionat el canvi d'acreditació de la condició de resident.

A més, i en el cas que l'usuari no estigui d'acord amb la forma d'aplicació del descompte de resident per part de l'emissor del bitllet, pot dirigir-se a l'Oficina de Consum del Govern de les Illes Balears (http://www.caib.es/govern/sac/fitxa.do?estua=51&lang=ca&codi=836890&coduo=51) amb tota la documentació relativa al viatge. En aquesta oficina se li oferirà l'assessorament necessari sobre si s'han vulnerat o no els seus drets com a consumidor i la forma i l'organisme on pot presentar, si escau, una reclamació.

Finalment, cal dir que el Ministeri de Foment ha informat a la Direcció General de Ports i Aeroports que treballa amb les companyies aèries i els sistemes de reserva per, com més aviat millor, executar un sistema automàtic d'acreditació perquè els residents no tinguin la necessitat d'aportar cap documentació per acreditar la seva condició de beneficiari. Cal dir que fins que aquest sistema automàtic s'activi, els ciutadans han de presentar el certificat d'empadronament expedit pel seu Ajuntament.