Nova edició del sopar a la fresca a la plaça des Sitjar



El plat fort de la jornada festiva del 20 d'agost va ser el sopar a la fresca, una proposta festera de Sant Bartomeu que s'ha anat estenent a altres pobles i s'ha incorporat amb gran naturalitat a gairebé tots els programes de les festes d'estiu. Però abans del sopar hi hagué més activitats, especialment adreçades als més joves del poble.



A mitjan capvespre, al parc de s'Alzinar, davall un sol que sofregia, els nins i nines s'ho passaren ben bé refrescant-se amb el Xop-parc que s'hava muntat, gairebé substituint els jocs populars (carreres, cucanyes...). 



Devers les 20 hores sortia de l'edifici de l'Escola de Música un passacarrers molt especial. Els Clownstronautes varen ser els protagonistes del  cercavila més llunàtic de les festes. Els integrants d'aquest grup teatral van fer les delícies dels nins i nines convocats, fent-los jugar i ballar amb l'ajuda de la seva nau espacial. La volta acabà a la plaça de l'Orient.





A partir de les 21 hores la plaça des Sitjar va començar a omplir-se de comensals i devers les 21,30  el batle de Capdepera, Rafel Fernández, va donar el sus, adreçant unes paraules al públic en què recordà la desgràcia de tornar a viure una situació idèntica a la del sopar a la fresca del 2011, amb motiu de l'incendi de sa Font de Sa Cala. Va tenir paraules d'agraïment als equips de forestals i de bombers que han actuat en el sufocament de les flames. 



No cal comentar que per les taules es gaudí d'una gran selecció de plats elaborats per a l'ocasió i compartits entre amics i familiars a cada taula. Ens comentaren que sembla que hi havia manco gent que altres edicions, però així i tot poguérem constatar que la plaça mostrava un bon aspecte.



En acabar de sopar, el mateix batle, acompanyat de la regidora de Cultura, Carme Corraliza, va fer entrega dels premis del Concurs dels cartells  de festes 2012.





















Per acabar la vetllada la Tanny Mas Band va posar la part musical a la vetllada, amb un ampli repertori de temes de jazz. Un bon grapat de cançons interpretades amb la mestria del mateix Tanny i de tots els músics que l'acompanyaven (molt bé, Juanmi!). Tot un goig.