Va de paella!




























És un habitual de les Festes del Carme, un acte que els pescadors de Cala Rajada es concedeixen, a ells i als seus convidats, i que, any rere any, assoleix fites de qualitat gastronòmica difícils d'explicar, donades les circumstàncies. Es tracta de la paella que serveix, per dir-ho així, de pròleg d'unes celebracions que, a despit de crisis, compareixen puntuals a la seva cita. Amb menys recursos, potser, però amb el mateix esperit i entusiasme de sempre.



Bé, segurament molts de vosaltres els heu vist actuar i ja sabeu com s'ho fan: en JR Esteva donant ordres a tort i a dret, i tothom fent el que li ve de gust, per, al final, aconseguir un resultat excel·lent que, per cap de les maneres, té una explicació racional. Remena que te remenaràs, ara hi posam la carn, ara una mica més de brou, i venge crits i renou. Miraculosament, la paella surt boníssima, 60 quilos d'arròs s'han cuit i més de 400 persones en menjaran. I més n'hi hagués.

Són així.





Aquests de baix són "l'equip de cuina", un eufemisme com qualsevol altre per a designar una tropa que, una vegada més, acaba de demostrar que la quadratura del cercle és possible. En JR, el xef, l'únic que -precisament perquè és el capità de l'escamot- duu davantal (en Baro també en duu, però no es veu), somriu satisfet. Bé, tothom somriu satisfet, darrere la seva obra d'art. Quin personaaaaaaaaal!



Aprofitant la gastronòmica celebració, el Patró Major, Joan Mercant, i el membre de la comissió de festes, Joan Fuster, lliuraren la samarreta del Carme 2012, estampada amb el dibuix guanyador, a la creadora d'aquest disseny, Laly Ruiz Vidal. Cap Vermell, a més de donar l'enhorabona a la jove dibuixant, l'anima a aprofundir la seva afició artística, perquè hi té una traça més que notable. Endavant, Laly!