A CAPDEPERA:

         "EL CAMÍ DE LA FORMACIÓ A LA COMPETICIÓ"

 

 

Al cap d'un mes de finalitzar les quartes jornades, uns petits apunts.

 

Les últimes jornades van oferir múltiples fets insòlits i interessants a la vila de Capdepera. El mateix dia i a la mateixa hora, al nostre poble, els màxims representants de l’esport balear, els senyors Javier Morente, director general d'Esports del Govern dels Illes Balears, i Juan Antonio Ramonell director insular d'Espots del Consell de Mallorca; a més de Gabriel Gili i Miquel Bestard, primera autoritat del futbol balear; juntament les autoritats locals i representatives de l'esport local, l'alcalde, Rafel Fernández; Fernando Martínez, regidor d'Espors; Gabriel Torres; i Toni Fajardo, entre d'altres, van donar per finalitzades les quartes jornades de l’esport a la nostra vila.

 

Destacam, el primer dia, l'absència d'Elena Torres. Teo Cabanes va dissertar sobre la importància de l'exercici físic en els nostres nens. Va dir que les consoles videojocs, Internet i la televisió s’haurien de reduir, amb menys temps de sedentarisme i més jocs físics i d’entreteniment Moisès Gómez, lluitador de greco-romana, oferí les seves respostes sobre la importància dels esports minoritaris. Ens captivà la vida de Xavi Torres, l’esportista més llorejat de l’esport insular.

 

En la segona jornada, per malaltia, no pogué acudir a la cita el Sr Bestard, president de la Federació de les Illes Balears; la seva absència va quedar molt ben representada per l’entrenador-professor de la Federació, Pep Sanso. Fantàstica xerrada sobre l’entrenament de porters a càrrec del senyor Lluís Llopis. Els espontanis i sonors aplaudiments premiaren una de les seves respostes a la pregunta que se li formulà durant l’entretingut col·loqui.

 

La sang sevillana corre per les venes del senyor Caparros i aquest, amb la seva humilitat i simpatia, tant en el teatre de Cadepera com en el sopar de la Penya Mallorquinista, quedà molt amunt tant pel saber futbolístic com per la seva gràcia andalusa.

 

Els malentesos entre el regidor d’Esports i el president del club, es va aconseguir que s’aclarissin, després d’una intensa xerrada, i que les aigües correguessin tranquil·les. Amb bona entesa, van aconseguir que fos la jornada a la qual més públic assistí.

 

El bàsquet aconseguí, en la tercera jornada, el que encara no ha aconseguit el futbol, i és que distints conjunts assistissin a la xerrada. En aquesta, el senyor Estarellas Servera va demanar que es parlàs més de bàsquet ja que, a desgrat seu, el que impera és el futbol. Agradables van ser les ponències dels senyors Álvaro González, que versà sobre la preparació física, i la de l’entrenador Xavi Sastre, un home que ha recorregut els millors club de les illes.

 

A l’últim dia, comptàrem amb la presència del coordinador del RCD.Mallorca. Entretinguda i edificant va ser la seva ponència sobre els entrenaments dels més petits. E senyor Estelrich enlluernà l’assistència amb el seu saber fer, tot explicant les vicissituds al capdavant dels petits esportistes.

 

No va defraudar un vell conegut, habitual de les jornades. Estam parlant del senyor Álex Garcia,  el qual, si la primera vegada que l’escoltàrem ens va deixar amb ganes d’escoltar més temps la seva xerrada, aquesta pic ja va ser l’hecatombe.

 

El tancador d’aquestes esplèndides jornades, amb la presència de totes personalitats que hem anomenat al principi, el va posar el senyor batle del municipi, Rafel Fernández, que va recordar gairebé tots els creadors d’aquest esdeveniment i va agrair la seva posada en marxa per l’anterior consultori gabellí. Va dir que esperava que, l’any que ve, les jornades encara siguin millors i més concorregudes.

 

I per acabar, uns petits apunts d'aquests humils pensionistes:

 

HUMANITZATS

 

Sempre havíem estat uns fervents admiradors de Xavi Torres, però després de conèixer la seva vida esportiva aconseguí que ens sentíssim més humans. Gràcies, campió, per l’estona tan agradable que ens vas fer passar en aquesta fabulosa tarda-nit.

 

"COLLONUTS"

 

Felicitats a Xavi per tenir uns pares amb uns "bemolls com melons". Ja ens explicareu si no cal tenir-los ben posats, per encaixar el cop dur de saber que el seu nen neix mancat de les extremitats, sense recuperació, i passats tot just uns anys el "mocós" pregunta: “Per què no puc nedar i menjar com els altres?” En els llibres de psicologia, per molt que se cerqui, no hi ha resposta per a tal pregunta. El que s’ha dit: enhorabona per tenir uns parells tan collonuts.

 

BÀSQUET

 

A Javi Macarro i la directiva del bàsquet gabellí, el poble els deu una felicitació pel seu bon treball al capdavant d’aquest col·lectiu d’esportistes que cada dia creix en il·lusió,feina i nins. L’any que ve s’ha d’aconseguir omplir el teatre. Segur que ho aconseguireu.

 

"FEELING"

 

El més comentat a Capdepera va ser la topada entre el regidor d’Esports i el president de l’Escolar, per uns malentesos. I a la capital, l’entrevista a què va ser sotmès l’entrenador del Mallorca i que fou retransmesa totalment per la televisió autonòmica.

 

APLAUDIMENTS

 

Els més sonors i espontanis van ser per al senyor Llopis, a la pregunta de quin és el porter espanyol més complet: Casillas o Valdés. Sense dubtar, contestà que els millors i més complets són Dudu Aouate i Juan Alcázar, els porters del conjunt mallorquí. I el major aplaudiment per a les jornades i que l’any que ve encara siguin millors i serveixin de prolegomen per a la posada en marxa el primer torneig de futbol base internacional “Vila de Capdepera”, sota el lema d’un dels màxims mandataris de l’esport balear: “Turisme i esport”.

 

 

AL CÈSAR EL QUE ÉS DEL CÈSAR

 

Per acabard’una vegada per sempre, ens agradaria que, quan s’agraeixi la creació d’aquestes jornades, simplement s’especificàs: “Gràcies als impulsors i creadors d’aquest esdeveniment esportiu de Capdepera”. Perquè no hi hagi oblits innecessaris, com hi ha hagut aquest any.

 

La inquietud de M. Bestard pel futbol va ser l’origen d’aquestes jornades. La seva pregunta era: A quina edat s'ha de començar a competir? Es va demanar el beneplàcit de la directiva de l’Escolar i de la regidora d'Esports d’aleshores, Pilar Gasull, i l'ajuda inestimable de T. Pasqua. Es va aprofitar l’amistat dels homònims M. Bestard per a involucrar de forma directa la Federació-  En una reunió entre gent de Capdepera (Pilar, Tomeu, Fajardo, Garau, Kico, Bestard i Tòfol) i de la Federació (el president Bestard, Manolo, Sansó i d’altres dels quals, que ens perdonin, però no en recordam el nom ara mateix) va sortir el nom dunes jornades que ja tenen quatre anys de vida: EL CAMÍ DE LA FORMACIO A LA COMPETICIÓ.

 

Gràcies.

 

BETO