El Judo Reshinkan a Noruega.
Entrevista als participants mallorquins


 Ja informàrem que el Club Renshinkan va ser notícia pel mes d'octubre 2011,  ja que un equip del club es va desplaçar a aquest país nòrdic per disputar una competició de judo per a joves menors de 20 anys.

    Els resultats van ser excel•lents:  5 medalles d'or, una de plata i tres de bronze, que el situaren a la 2a posició de la taula classificatòria per equips.  (Veure notícia http://www.capvermell.org/index.php?option=com_content&view=article&id=8881:els-judoques-del-reshinkan-triomfen-a-noruega&catid=17:esports&Itemid=34) .
Ara hem volgut parlar amb alguns dels protagonistes perquè ens expliquin les seves inquietuds i sensacions d'aquest viatge.
Ells són Na Jerònia Morey, delegada, i els competidors Miguel Cabrer, Pedro Febrer i Neus Pou.

Per què Noruega?
Fem un intercanvi amb un club d’aquest país, en Pep els convida que vinguin a competir en el Trofeu Renshinkan, i els el conviden per què vagi allà a fer un curset. L'any passat nosaltres ja vam anar i enguany ens han convidat a una competició.




Quin és el nivell de judo que es fa a Noruega?

Els que estaven a l'equip Nacional eren molt bons, comparat amb el judo de Mallorca poden ser uns bons rivals. Comparat amb el nostre judo, a nivell nacional, Espanya és millor.

Quin paper vareu fer ?
Ens trobàrem còmodes i segurs. Els primers combats van ser una mica durs ja que competíem en territori contrari i en ser estrangers ens adonàvem que tothom ens mirava. Varem fer un bon paper, 5 medalles d'or, 1 de plata i 3 de bronze. I varem  convèncer com a equip ja que aconseguírem una segona posició de la taula classificatòria. Molts de professors van felicitar a en Pep. Com a curiositat podem comentar que hi van haver un parell de clubs interessats en venir de vacances a Mallorca i entrenar amb nosaltres.



Havia molts de clubs i esportistes participants?

Esportistes més de 200 i de clubs havia més de 20 ja que aquests són els que van portar alguna medalla, després hi havia els que no van ser capaços de treure cap pòdium. Hi havia clubs que es van haver de desplaçar fins 600 km per a poder participar

I quants de combats vareu fer?
Miguel: Jo, que tinc 13 anys, vaig fer 5 a la categoria de 13 i 14 anys i després em vaig inscriure en la categoria de 15 i 16 anys i també vaig fer 5, vaig perdre el 1r combat però després amb el sistema lliga vaig poder remuntar i vaig guanyar les dues categories.
Pedro:  jo vaig fer 3 però no em vaig classificar.
Neus: jo vaig fer nou, 4 amb la categoria de 15 i 16 anys i 5 amb la de 17 a 19 anys. Vaig guanyar a la cadet, després en categoria junior vaig guanyar quedant campiona  però els meus punts em col•locaran amb la 3ª,  posició ja que vaig perdre dos combats.

Voleu afegir alguna cosa més?
 Noruega és un país encantador, i a nosaltres ens tractem molt bé. Ara començarem a estalviar diners per a tornar participar el 2012.