1ª Autonòmica Masculina

Atlètic Escolar Burger King 86 – S’Esplet Sa Pobla 83

Bàsquet Mallorca 30 – Atlètic Escolar Burger King 68

Aprofitant que el passat cap de setmana s’aturava la lliga per quasi tots els equips, els entrenadors Nico i Susana van organitzar un partit de gran rivalitat, on s’enfrontaren els pares (o familiars) de les infantil femenines amb els pares (o familiars) dels mini masculí. Va ser una jornada molt divertida on els jugadors intercanviaven els papers per un dia amb els seus pares. Va començar el partit mig de bromes però, poc a poc, tots es posaren les piles i donaren la cara, i s’hi van deixar tota l’ànima. No ens va importar el resultat, sinó el bon rotllo i les ganes que tenen de tornar a jugar. Vos deixem amb unes instantànies que vàrem captar en aquest derbi.

Capdepera, dimarts 23/3/10; 21h.

1r parcial (24-21), 2n parcial (25-13), 3r parcial (14-25), 4t parcial (23-24).

Partit seriós i ben plantejat per part de l’Escolar, contra un ferm aspirant al títol de la categoria. Els dos equips arribaven abans del partit amb el mateix bagatge de victòries i derrotes (3-0), qui aconseguís el partit, també aconseguiria el lideratge de la classificació. Un primer parcial molt igualat (24-23) encarrilà un segon quart boníssim pels locals (25-13), en el descans (49-34), després d’una intensa i bona defensa i unes bones eleccions en atac, acompanyades de l’encert necessari, en el tercer quart un relaxament defensiu ajustà el marcador (63-59), acabant el darrer parcial amb tres punts de diferència, cosa que s’hagués pogut augmentar si haguéssim encertat els llançaments lliures dels darrers dos minuts (4 encerts de 10 llançaments). Sa Pobla encara tingué el darrer llançament, per poder empatar en el darrer segon, que varen errar. Cal destacar l’encert en llançaments triples i l’aportació de punts de tots els jugadors de l’Escolar.

Inca, diumenge 28/3/10; 18h.

1r parcial (14-14), 2n parcial (2-26), 3r parcial (4-7), 4t parcial (10-21).

Partit plantejat amb un estudi del contrari, dels seus punts forts i febles en equip i individualment. Un equip al que en els dos encontres de lliga regular no vàrem ser capaços de guanyar. Després d’un primer quart per estudiar-nos (14-14) vàrem decidir que havíem de seguir aturant les penetracions d’un equip de jugadors joves, molt explosius i penetradors. Decidim passar a defensa zonal par amb un bon resultat defensiu (2-26) i, així i tot, fèiem bé les defenses a les penetracions però ens faltava la defensa de la passada després de penetració cap als tiradors que seguien llançant alliberats però erraven; ho vàrem aconseguir i els contraris no varen trobar en cap moment la comoditat en atac, al contrari que l’Escolar, que va poder començar a córrer i aconseguir cistelles fàcils i amb avantatge. Cal destacar la feina de tot l’equip en general, de concentració i  de motivació; i d’en Kiko en particular, va estar enorme defensivament, incomodant tots els llançaments prop de cistella i agafant els rebots de tots els tirs errats. Acabem la primera volta com a líders invictes (5-0).

Mecachin la mar, Little Wolf! Jo que sempre te faig cas i mai vens a comprovar-ho, després et creus que et vacil·lo. Idò sí, 30 minuts de zona “de antaño”, amb petits matisos defensius del bàsquet modern, ens va servir per treure mentalment a un equip de jovenells que, malgrat no ho creguis, els dos partits de lliga regular contra ells ens varen col·locar en zona i ens “acrivillaren” a llançaments, cosa que tu sempre me dius que, en aquestes categories no hi ha llançadors, ui, perdó!, encistelladors, que no és el mateix. Una abraçada.

Toni Llodrà.

Pròxima jornada: diumenge 11/4/10; 18h. Molinar- Atlètic Escolar B. King.

Notícies breus:
El nostre equip infantil femení, aprofitant que ja ha acabat la lliga regular, disputarà el trofeu Mallorca. S’enfrontarà a Joventut Mariana (Sóller), Ciutat d’Alcúdia, Alcúdia Dakota i Andratx, a un sol partit. Aquesta lligueta començarà dissabte 10/4/10, i nosaltres ens enfrontarem a Alcúdia Dakota com a visitants.

Els júnior masculí jugaran el trofeu Serra. Començaran el divendres 9 d’abril a les 19h, a dins casa contra Sa Pobla; en pròxims partits s’enfrontaran al Joan Capó (Felanitx), CIDE, Bàsquet Mallorca (Inca) i Espanyol B (La Salle).

Les sènior femení també disputaran el trofeu Serra. En el primer partit, divendres dia 9 d’abril, s’enfrontaran al Campanet, com a visitants. Els altres rivals són: Joventut Mariana (Sóller), Bons Aires, Joan Capó (Felanitx) i Dakota Alcúdia.

Per altra banda, els cadets masculí varen rebre una gran noticia: jugaran el play-off d’ascens a la Lliga Especial. Aquesta competició és també a un sol partit i els nostres al·lots s’estan preparant de debò per no deixar perdre aquesta gran oportunitat. Competiran contra el Bàsquet Calvià, Esporles, Santa Mònica, Eu Moll (Pollença) i Artà. Comencen aquesta lliga amb un derbi : Artà – Atlètic Escolar, el diumenge 10 d’Abril.