Ahir (dilluns 29) es donaren per acabades les Jornades de Futbol Base amb la ponència del Sr Pep Sansó, entrenador de futbol nivell III, entrena des de fa set temporades el Sant Francesc a Divisió d’Honor, director de l’escola d’entrenadors de la Federació Balear i director del programa de tecnificació esportiva de les Illes Balears.

El Sr Sansó va basar la seva ponència amb tres punts a tenir en conte per part de l’entrenador, segons siguin els objectius marcats ja sigui per la Directiva, com pel mateix entrenador. En primer lloc ens va parlar de la creació d’un model de joc basat en la seva explicació, entrenament, domini i millora, marcant la diferència entre entrenar i millorar. Aquest model de joc sempre es forma per l’atac, defensa, transició ofensiva i defensiva i jugades a pilota aturada. En segon lloc ens va parlar de la millora mitjançant la tècnica, tàctica, física, prevenció de lesions i psicologia i per acabar de l’estratègia del joc.

Un cop acabada la ponència es va donar pas a les conclusions i col·loqui amb la participació de Jaume Bauçà, actual entrenador del Mallorca B, Juanmi Gelabert, ex-futbolista professional actualment comentarista de futbol a Canal 9 i Lluís Carreras ex-futbolista professional i actualment entrenador del Alabès B a on el públic assistent fou part activa del col·loqui mitjançant preguntes fins i tot  de la relació entre Bauçà/Manzano, formació dels jugadors depenent de l’equip a on es troben, relació pares/entrenador i experiències dels ponents amb la formació.
Un any més, tots i cadascun dels assistents a les jornades ens formàrem una mica més amb les ponències i col·loquis referents a la formació de l’esportista en general i com a persones dins i fora dels terrenys de joc.
 
Manuel Muntaner
Pilotes Fora
Unia iniciativa d'Ona Verda





fotos: Jaume Faba.