Escolar 1 – Santa Ponsa A 2

 

Benvinguts siau, estimats amics futbolers, tota quan sou!
Tercer partit de la lligueta d'ascens a preferent i tercera derrota de l'Escolar. De moment portam un ple. I què hi farem?

Derrota justa vist el que hem vist a dintre del camp. Derrota injusta, perquè el negat de l'àrbitre, incomprensiblement, i després d'expulsar per vermella directa a Ruedas, ha xiulat el final del partit al minut vuitanta-sis, quan encara faltaven quatre minuts per complir-se el temps reglamentari. Si a aquests quatre minuts ni afegim un mínim de quatre més, el que corresponien al temps que s'havia d'afegir, sumen un total de vuit minuts de joc. Molt de temps tenia l'Escolar al davant on haguera, tal volta, pogut empatar l'encontre o capgirar el resultat.

Puc dir, fora empegueir-me, que avui el desastrós trio arbitral ens ha robat en majúscules i descaradament el partit. Ja vaig anunciar a una de les cròniques anteriors, que el recurs interposat per l'alineació indeguda per part del Montuïri i les notes de premsa aparegudes fent referència a un suposat buit legal que adulterava la competició, ens portaria conseqüències negatives. Dit i fet, el robatori patit avui és una mostra evident i palparia de com funcionen les coses per la federació i pel comitè d'àrbitres. Els cacics no perdonen ni indulten!

Si el partit de la setmana passada jugarem amb un jugador menys, avui per filar encara més prim i donar més avantatge a l'equip contrari o hem fet en dos menys. Nosaltres som així d'esplèndids i solidaris. Alegria!

L'alineació escollida per l'entrenador gabellí ha estat la següent: Alexis a la porteria. Nico, Campos i Javi Maya a la defensa. Jaume Faba i Lluís Maya com a pivots. A les bandes en Juanma Crespo i en Javi Garcia. Al centre de la mitja Edu Flaquer i Juanlu Flaquer. A la punta de l'atac en Miquel Àngel Ruedas. A la suplència: López, Sard, Morales, Niño, Sureda, Granados i Abdou.



L'Escolar ha afrontat aquest partit amb un sistema de joc de: u, tres, dos, quatre, u. El partit ha estat jugat per part dels dos equips a un ritme força lent. Els primers minuts han estat uns moments de presentació de credencials i d'aperitiu. El Santa Ponsa, un equip amb més cos i empaquetatge que l'Escolar ha vingut una mica sobrat d'arguments i amb els fums una mica pujats. S'ha manifestat aquesta insolència i falta de respecte a la graderia, a la banqueta i dintre el mateix terreny de joc.

Molt prest ens ha marcat el Santa Ponsa. Una bona jugada per banda dreta on el seu número vint, mancat d'oposició, ha fet una centrada des del lateral ficant la pilota al segon pal de la nostra porteria. Allà esperava lliure de marca el seu número set que ha pogut rematar de cap i lliure de marca. Pens que tant en Javi Maya a l'hora de la centrada, en Nico a l'hora del marcatge i el mateix Alexis a l'hora de la sortida, hagueren pogut fer qualque cosa més a l'hora de defensar aquesta jugada on hem donat massa facilitats. Malgrat aquest gol l'Escolar no ha reculat i ha continuat jugant amb la clara intenció de fer-se amb el camp i la pilota. En Juanma Crespo ha treballat amb eficàcia la banda dreta. En tot moment s'ha mostrat incisiu i vertical sent el fabricant del perill que l'Escolar ha portat a terme. A una d'aquestes jugades, al minut disset, en Juanma ha penjat la pilota a dins l'àrea petita del Santa Ponsa. Després d'unes quantes rematades i refusades inconcretes, la pilota a arribada als peus d'en Ruedas que esperava en segona jugada. En Ruedas ha etzibat una ajustada pilotada marcant el gol de l'empat.

La primera part ha continuat jugant-se majoritàriament al centre del camp. Tant el Santa Ponsa com l'Escolar, molts freds ambdós, han gaudit de poques ocasions més de gol. Els dos equips anaven tocant molt escrupolosament la pilota cercant els desmarques i els espais buits, però fora fer mal. El joc verd-i-blanc s'ha centrat i condensat en la passada de pilotes a un Ruedas que ha estat en tot moment encertat, molt tot sol i orfe d'ajudes. El nostre punta ha lluitat i ha corregut amb criteri i encert convertint-se amb un dels millors dels locals. Els primers quaranta-cinc minuts han acabat en un empat que feia justícia al tímid i minso joc desplegat pels dos equips. Es pot dir que l'Escolar, malgrat les carències defensives evidenciades, ha fet una primera part força interessant.



La segona part ha estat molt semblant a la primera. Dos equips que la tocaven en criteri, però abusant del joc horitzontal i que en conseqüència han creat contades ocasions de gol. L'Escolar ha començat ha endarrerit pilotes i a jugar massa temps dins el seu propi camp. Al minut cinquanta-tres, a una pilota creuada del Santa Ponsa dins l'àrea petita nostra, en Javi Maya la ha desviada en tanta mala sort que ha marcat en pròpia porta. L'u a dos ha motivat el moviment a la banqueta local.

Canvis que han enviat jugadors a la banqueta que ho feien bé i que han deixat als inoperants dins el terreny de joc. Aquests desencerts comencen a ser força habituals. Malgrat intentar canviar la dinàmica del partit en jugadors de refresc l'intent no ha donat resultat. En cap moment l'Escolar ha donat la sensació de poder empatar el partit. Tampoc hem passat pena, però l'actitud dels jugadors ha sigut molt laxa i relaxada. Sols quan faltaven deu minuts per l'acabament el joc s'ha embrutat i s'han vist un parrell d'accions al límit del reglament.

Com ja he dit més amunt, al minut vuitanta-sis l'àrbitre ha decretat, de forma incomprensible i imprevista, el final del partit. Aquesta frivolitat arbitral ha provocat, en raó, importants protestes per part dels jugadors i tècnics de l'Escolar. On hi ha patró no comanda mariner! Diu la dita.

Per acabar i resumir puc dir que l'Escolar no ha jugat un mal partit, però la inèrcia negativa que portem ha motivat que els nostres juguessin fora l'alegria i la convicció necessària per sumar punts. En Ruedas, en Crespo i en Campos han estat els millors del nostre equip. Ara mateix sembla que la plantilla intenta estabilitzar la nau. Sembla que encara queden algunes vies d'aigua que necessitem taponar. Qui no es cansa, més prest que tard, assoleix l'objectiu! Ja veurem si serà així!

La setmana que ve retrem visita a l'altre equip de Santa Ponsa: el Santa Ponsa Talarrubias. Desplaçament força complicat per sumar punts, i on a més, no podrem comptar amb la valuosa aportació d'en Ruedas. Esper que aquesta petita millora que he observat avui es consolidi en els pròxims partits. Amén!

Visca l’Escolar victoriós!!!

 

 Biel Torres