Escolar 3 – Lloret 0


Salutacions estimats lectors d’aquesta crònica setmanal. Ens tornem a retrobar per compartir tot l’esdevingut, aquest dissabte horabaixa del més de febrer, al voltant d’Es Figueral.

El partit d’avui, ha estat el més còmode de tot el tram de temporada que portem. L’Escolar d’Ismael Venera avui ha retornat al seu clàssic 1-4-2-3-1 amb la variant que en Joan Sard ha jugat de pivot defensiu i, en Toni Miquel Fajardo ho ha fet de pivot ofensiu.

El Lloret ha sortit, a la primera part, decidit a agafar el comandament del partit. La pilota pareixia que era seva i han aconseguit que l’Escolar fes una passa enrere deixant-lo jugant dins del seu propi camp. Quan l’Escolar volia sortir jugant, la línea de pressió del Lloret aconseguia robar la pilota fent molt difícil que els locals embastassin una jugada organitzada d’atac. Aquest “domini”, entre cometes, sols era aparent i permès pels mitjos verds-i-blancs que en tot moment han sigut el propietaris de la posició dintre del camp.

De mica en mica l’Escolar ha anat estirant les seves posicions dintre del camp i, ha estat, al primer contraatac del de capvespre, conduit per la banda dreta, propietat d’en Miki Ruedas, que ha fet la passada de la mort perquè en Juanlu Flaquer marcàs pràcticament a porteria buida i a plaer el primer gol de la tarda.

Arrel d’aquest gol, en Venera molt intel·ligent i, amb la intenció de consolidar l’avantatge obtinguda, ha endarrerit la posició avançada d’en Toni Miquel Fajardo, passant a jugar clarament amb dos pivots defensius. Aquest nou plantejament tàctic ha fet que l’Escolar agafes l’iniciativa tàctica del partit aconseguint enllaçar contínues jugades perilloses d’atac. Malgrat crear perill amb la possessió de la pilota i fent un futbol pràcticament de primer toc, el gol sols ha arribat amb jugada clara de contraatac. Ha sigut Alex Murillo, molt combatiu i actiu durant tot el partit, el qui, dins un altre ràpid contraatac, ha marcat el segon gol de l’Escolar que ha permès arribar al descans amb una clara i tranquil·litzadora avantatge. La primer part ha acabat amb una altre perillós contraatac que, en Juanlu Flaquer, a porteria buida, ha estavellat la pilota al travesser de la porteria rival.

La segona part no ha tingut molta més historia. Ha sigut un clar i continu domini de l’Escolar que s’ha agradat i recreat jugant un futbol preciós i precís de tiralínies. Prest ha arribat el tercer gol que ha significat tancar el partit, i que el Lloret lliuràs definitivament i amb resignació la cullera.

Arrel del tercer gol, l’entrenador local, ha mogut la banqueta introduint canvis com Edu Flaquer, Jaume Torres i Luis Maya que, com a mínim, han igualat la qualitat dels jugadors substituïts. Ja fa tres partits que el “mister” local gaudeix d’una banqueta completament de luxe. Així, certament, dona gust afrontar qualsevol partit sigui contra el rival que sigui. Tot això i més, gracies als darrers fitxatges fets per la directiva de l’Escolar que s’ha sabut moure amb encert i molt bon criteri.

La segona part ha acabat amb un clar domini, contínues bones jugades i clares ocasions de gol per part del nostre equip. Sols el desig de voler fer-ho preciós ha privat l’Escolar d’un resultat més ample. Aconseguir un resultat de sis a cero, vistes les ocasions de gol, no hagués sigut gens estrany.

Destacar la tripleta arbitral, avui completament formada per tres joves al·lotes, que han donat una brillant i completa lliçó de com s’ha d’arbitrar un partit de futbol.

Avui, altre vegada, no volem destacar cap jugador en particular. Consideram que la plantilla i cos tècnic al complet han estat a una altura molt difícil de superar. D’aquesta manera, tots plegats i estirant del carro cap a la mateixa direcció, podem aconseguir qualsevol cosa que aquest col·lectiu es proposi.

La propera setmana retrem visita al sempre complicat camp del Santa Ponça. Desplaçament llarg i fastigós. Ara mateix l’equip gaudeix d’un gran estat d’ànim, d’una forma física envejable i amb la plantilla, tret de qualque excepció, al complet . Aquestes idònies condicions conviden a somniar amb els ulls oberts. Una altre victòria serviria per afrontar el proper “derbi comarcal” contra l’Artà (8 de març) amb una moral a força de canonades. Queden dos partits, un fora i l’altre a casa, el següent serà dins la casa del líder invicte.

El qui vol pot... i segur que l’Escolar vol!




Altres resultats:

JUVENIL, 3 - PENYA ARRABAL C, 1
MERCAT STA CATALINA B, 2 - CADET, 3
INFANTIL F11, 2 - 1942 BALEARES CF, 5
INFANTIL F7, 5 - SES SALINES, 8
LA SALLE AT A, 1 - ALEVÍ A, 3
ALEVÍ PRIMER ANY, 1 - MARGARITENSE AT, 7
BENJAMÍ A, 2 - CAMPOS, 3
BENJAMÍ PRIMER ANY, 4 - SERVERENSE, 13
CAMPOS, 9 - PREBENJAMÍ, 1