Sonia Mirás i Ramón Álvarez van guanyar la Copa d’Espanya de marxa nòrdica.
Marc Rigo i Sara Juan se van fer amb el primers llocs de la Copa Balear.

Dia 12 d’octubre va tenir lloc a Cala Rajada una prova de la Copa d’Espanya i Balear de Marxa Nòrdica 2019.

La cursa de Cala Rajada va transcorre per un itinerari molt tècnic de 16 quilòmetre entre Cala Rajada (Centre Cap Vermell) i  Cala Agulla, amb un terreny que combinà arena, terra i asfalt amb varis desnivells sostinguts. Van participat devers 90 marxaires vinguts de tot l’Estat.

La prova de Cala Rajada no va oferir grans sorpreses, de fet els pòdiums de la Copa d’Espanya i la Copa Balear han estat els esperats. Sonia Mirás d’Ultra Trail Huelva i Ramón Álvarez de la FEMECV han guanyat la prova de Cala Rajada i, a falta d’una prova per a finalitzar la Copa d’Espanya, se proclamaren matemàticament com a Campions de la Copa 2019.

Pel que fa a la Copa Balear (FBME), cal destacar l’actuació de Sara Juan Willits (Sa Milana), que actualmente ocupa el cinquè lloc de rànquing nacional  de la FEDME, que arribà en primer lloc juntament amb  Marc Rigo (Nòrdic Llevant); el segon lloc va ser per Cati Ferriol (Myotragus Capdepera) i Rodrigo Harriero (CA Son Servera); i el tercer per Àngels Alzina (Myotragus Capdepera) i Pep Francisco Pérez (Myotragus Capdepera).

Les marxaires del club  local van tenir una gran actuació aconseguint un segon lloc i dos tercers absoluts de la Copa Balear.

La prova va estar organitzada pel Comitè Balear de Marxa Nòrdica de la FBME i  el Club Myotragus, i la col·laboració de l’Ajuntament de Capdepera i el patrocini de la Associació Hotelera de Capdepera. Tots coincidiren que l’organització va ser molt bona i l’ambient molt agradós. Els participants sortiren ben contents i hagué paraules d’agraïment i elogi pels organitzadors i col·laboradors.

Abans de la prova se van fer entrenament de reconeixement de l’itinerari, com hem dit abans molt complet i exigent.

Dia 11 va tenir lloc la presentació al Centre Cap Vermell, amb la descripció  de l’itinerari i les normes de la prova a càrrec de Suso Rexach. Després de l’acte hi hagué  un refrigeri. També hi hagueren activitats lúdiques i culturals pels participants i acompanyant.

Dia 12, a les 16 tingué lloc la sortida des de la plaça del Cap Vermell, sortint cap el bosc de Cala Agulla i Cala Moltó, per tornar a Cala Rajada. El lliurament de premis se va efectuar en el recinte de la Mostra de la Llampuga, per gaudir després de la paella i la verbena marinera.

Enhorabona a tots els participants, guanyadors i, molt especialment, als marxaires locals. Aquests són els pòdiums: